Puolan maajoukkue laittoi kovan boikotin päälle – ei suostu pelaamaan Venäjää vastaan jalkapallon MM-jatkokarsinnassa

Puolan Huuhkajien valioliiga Sheriff U17-tytöt vetovihjeet MM-jatkokarsinnoissa stadion pelivihjeet otteluparit Uefa FIFA Jalkapallon MM-kisat football / Pallomeri.net

Puolan maajoukkue ilmoitti lauantaina, että se ei tule pelaamaan Venäjää vastaan jalkapallon MM-jatkokarsinnassa. Ottelu oli tarkoitus pelata maaliskuussa.

Fifa joutuu miettimään tarkoin seuraavia liikkeitään, sillä paine kansainvälisen jalkapalloliiton niskassa paisuu ja sanktioita Venäjälle on melkein pakko antaa. Ensimmäinen askel kohti Venäjän sulkemista nähtiin lauantaina, kun Puola ilmoitti boikotovansa MM-jatkokarsintaottelua Venäjää vastaan.

Fifalle ei ole mitään mahdollisuutta antaa Venäjälle jatkopaikkaa vapaataipaleella, koska se olisi tässä tilanteessa suorastaan irvokas teko. Jo aikaisemmin Fifalle on esitetty pyyntö Ruotsin, Puolan ja Tshekin toimesta, että pudotuspeliottelut tulee siirtää pois Venäjältä. Nyt vaatimukset vietiin vielä astetta pidemmälle, kun Puola kieltäytyy pelaamasta koko ottelua.

Maan tähtipelaaja Robert Lewandowski seisoo vankasti päätöksen takana.

– Oikea päätös! En voi kuvitella pelaavani ottelua Venäjän maajoukkueen kanssa tilanteessa, jossa aseellinen hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Venäläiset jalkapalloilijat ja fanit eivät ole vastuussa tästä, mutta emme voi teeskennellä, että mitään ei tapahdu, Lewandowski julkaisi Twitterissä.