Puola oli senttien päässä jättiyllätyksestä – matkassa myös onnea mukana, kolme maalia tuli tuuripomppujen kautta

Puola-Latvia

Puola pisti viime kisojen yllättäjän Latvian todella ahtaalle ja taipui vasta jatkoajalla. Puolalla oli myös onnea matkassa.

Viime MM-kisojen pronssimitalisti Latvia joutui tekemään valtavan työn kaataakseen 22 vuoden tauon jälkeen kisojen pääsarjaan palanneen Puolan, sillä nousija kaatui vasta jatkoajalla maalein 5-4.

Puolan jättiyllätys kävi vain senttien päässä, sillä Puolan pelaajan veto osui ylärimaan hyökkäyksessä, joka edelsi Latvian voittomaalin synnyttänyttä hyökkäystä. Puolan taistelu oli erittäin uhrautuvaa ja ansiokasta, joten tappio oli varmasti kivulias, vaikka siitä piste plakkariin jäikin.

Mainos alkaa:

Puolalla oli toki myös onnea matkassa, sillä joukkueen kolmessa ensimmäisessä maalissa oli tuuripompuilla enemmän tai vähemmän roolia. Ensimmäinen maali näki päivänvalon, kun Krzysztof Macias heitti kiekon maalille ja Latvian puolustaja Markuss Komuls huitaisi kiekon vahingossa maalivahti Elvis Merzlikinsin längistä sisään.

Puolan toinen maali oli vieläkin onnekkaampi, mutta tarina oli periaatteessa sama. Tällä kertaa Kamil Walega pelasi kiekon luukulle, kiekko osui Latvian Roberts Mamcicsin luistimeen ja kimposi siitä maaliin.

Myös Puolan kolmannessa maalissa oli onnettarella näppinsä pelissä, sillä Krystian Dziubinskin veto osui Latvian Janis Jaksin ahteriin, kimposi siitä keskelle rynnineelle Maciasille, joka painoi kiekon häkkiin.

Puola sai palkintoa työstään, kun Krysztof Maciaksen heitto pomppii onnekkaasti maaliin:

Onnetar hymyili Puolan toisessa maalissa aiempaakin leveämmin:

Macias pääsee tekemään illan toisensa herkkupaikalta onnekkaan pompun ansiosta:

Katso myös: Kazakstan alisti Ranskan maalivahtia tylysti – kiekko kahdesti veskarin kautta sisään maaliviivan takaa


Joukkueet: