Video: Portugali välieriin ilman yhtään voittoa varsinaisella peliajalla

Video: Portugali välieriin ilman yhtään voittoa varsinaisella peliajalla

EM-kisojen puolivälierät käynnistyivät torstai-iltana. Puolan ja Portugalin välinen trilleri meni aina rankkarikisaan saakka, missä Portugali oli parempi. Portugali etenee hämmentävästi välieriin ilman ainutakaaan voittoa varsinaisella peliajalla.

— — —

Torstai 30.6. klo 22:00 Stade Velodrome (67 000 katsojaa), Marseille.

Puola – Portugali 4-5, 1-1 (1-1) rp.
2′ Robert Lewandowski, 1-0
33′ Renato Sanches, 1-1

Puola siirtyi johtoon heti 2. minuutilla. Maalintekijänä oli seitsemän maaottelun kuivan kautensa tyylikkäästi katkaissut ykköstähti Robert Lewandowski, 1-0! Reilun vartin kohdilla Lewandowski voitti kaksinkamppailussa portugalilaistoppari Pepen ja pääsi laukomaan boxin sisältä, mutta Portugalin maalivahti Rui Patricio torjui varmasti.

Portugalin hypertähti Cristiano Ronaldo pääsi 28. minuutilla laukomaan 20 metristä Nanin hyvän esityön jälkeen, mutta Puolan molari Lucas Fabianski torjui. Ja sitten 33. minuutilla Portugalin 18-vuotias Renato Sanches laukoi 18 metristä maajoukkueuransa avausmaalin, 1-1. Pallo meni ehkä hieman helposti ohi Fabianskin.

Ottelun avausjakso mentiin pääosin energisen, aktiivisen ja nopean Puolan komennossa. Joukkue vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiään ja Portugali oli puolustuskannalla. Tauolle numeroissa 1-1.

Toinen jakso käynnistyi tasaisesti ja peli aaltoili. Tunnin kohdilla Portugali oli lähellä siirtyä johtoon, kun pallo pelattiin boxiin Ronaldolle, mutta nopeasti tullut maalintekoyritys päättyi hutikutiin. Ja pari minuuttia myöhemmin Portugalin Cedric Soares laukoi kaukaa upean tykityksen, mutta pallo viuhui hieman vasemmalta ohi.

Puolalla oli puolestaan oma herkkupaikkansa 69. minuutilla. Arkadiusz Milik pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta portugalilaisveräjänvartija Patricio torjui. Portugali hallitsi toista jaksoa selvästi ja sillä oli hyviä paikkoja, mm. 85. minuutilla Ronaldolle pelattiin jälleen erinomainen pallo, mutta jälleen lopputulemana oli hutipotku. Varsinainen peliaika päättyi 1-1-tasuriin.

Ratkaisu rankkareissa – Portugali välieriin

Portugalilla oli heti jatko-ottelun alussa paikka, mutta Ronaldo suti tyhjää jo kolmannen kerran avopaikassa. Jatko-ottelun toisella 15-minuuttisella nähtiin myös ikävä tilanne, kun kentälle ryntäsi katsoja, joka yritti päästä Ronaldon luokse. Järjestysmiehet kuitenkin torppasivat tuon idioottiryntäilijän ja luvassa lienee isot sanktiot. Ottelu ratkesi sitten vasta rankkarikisassa.

Seuraava puolivälieräottelu: Wales – Belgia pe 1.7. klo 22:00 Stade Pierre Mauroy (50 000 katsojaa), Lille. Ennakko tulossa perjantaina päivällä.

https://vine.co/v/5znI7Xvl3Xe

 

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut