Portugali nimesi kokoonpanon – tässä joukkue EM-kisoihin

Jalkapallon EM-karsinnat Cristiano Ronaldo Portugali
Kuva: Getty Images

Portugali lähtee hamuamaan menestystä hyökkäys edellä, mistä suurimmat tähdet löytyvät. Tässä joukkue jalkapallon EM-kisoihin.

Portugalilla suurimmat tähdet löytyvät hyökkäyksestä, sillä Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Rafael Leao ja Diogo Jota pitävät huolen siitä vastustajan puolustajilla tulee jatkuvasti pitämään kiirettä. Hyökkäyksestä menestyminen ei jää vajaaksi, mutta muut osa-alueet voivat kaataa haaveet mestaruudesta. Puolustuksesta löytyy yksi johtaja, joka on Ruben Dias.

Muutenkin laadukkaita pelaajia on, mutta heidät tunnetaan enemmänkin avuista hyökkäyssuuntaan. Portugalin pitää pystyä saamaan kasaan luotettava linja, joka ei kovimmillakaan hetkillä vuoda.

Mainos alkaa:

Portugalin osalta puhutaan kuitenkin turnauksen TOP5-suosikista, joten asiat eivät suinkaan ole huonosti. Kaikki on mahdollista, kun homma lähtee oikealle uralle. Siellä on kuitenkin olemassa vaaran elementtejä, jotka pitää ratkaista turnauksen aikana.

Yksi iso asia on myös Cristiano Ronaldon rooli. Vahvasta egostaan tunnettu tähtipelaaja pelaa Saudi-Arabiassa, jossa sarjan taso on kaukana Euroopan huippusarjoista. Pidetäänkö Ronaldo väkisin avauksessa vai onko valmennuksella ylpeyttä tehdä koviakin päätöksiä? Tämä aiheutti keskustelua vuoden 2022 MM-kisoissa ja nyt kaksi vuotta myöhemmin tilanne nyt ei ole Ronaldon kannalta ainakaan muuttunut paremmaksi.

Portugalilla oli hyvä arpaonni lohkoarvonnassa, joten se tarjoaa loistavat saumat lentävään starttiin. Tshekki, Turkki ja Georgia eivät ole millään tapaan Portugalin tasoisia joukkueita. Näin ollen itseluottamusta on mahdollisuus lähteä kerryttämään välittömästi ensimmäisestä pelistä lähtien. Portugali aloittaa pelit 18. kesäkuuta ottelulla Tshekkiä vastaan.

Lue myös: Tässä Englannin joukkue vuoden 2024 jalkapallon EM-kisoihin

Portugali EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit: 

Diogo Costa (Porto)
Rui Patricio (Roma)
Jose Sa (Wolves)

Puolustajat: 

Ruben Dias (Manchester City)
Danilo Pereira (PSG)
Antonio Silva (Benfica)
Pepe (Porto)
Goncalo Inacio (Sporting)
Nelson Semedo (Wolves)
Joao Cancelo (Barcelona)
Diogo Dalot (Manchester United)
Nuno Mendes (PSG)

Keskikenttäpelaajat: 

Bruno Fernandes (Manchester United)
Vitinha (PSG)
Ruben Neves (Al Hilal)
Joao Palhinha (Fulham)
Joao Neves (Benfica)
Mateus Nunes (Manchester City)

Hyökkääjät: 

Cristiano Ronaldo (Al-Nassr)
Diogo Jota (Liverpool)
Bernardo Silva (Manchester City)
Joao Felix (Barcelona)
Rafael Leao (AC Milan)
Goncalo Ramos (Benfica)
Pedro Neto (Wolves)
Francisco Conceicao (Porto)


Joukkueet: