Porin Ässien liigajoukkue 10 päivän karanteeniin – ”Tartuntojen leviäminen näin laajalle rokotetuissa on poikkeuksellista”

Ässät karanteeniin - Pallomeri.net

Porin kaupunki tiedotti tiistaina nettisivuillaan, että Ässien liigajoukkueessa on todettu neljä varmistettua ja kuusi todennäköistä koronatartuntaa.

Neljän pelaajan PCR-testi oli positiivinen – kuten myös kuuden muun pelaajan antigeenitesti. Näiden pelaajien PCR-testien tulokset saadaan myöhemmin.

Alueellinen tartuntatautiviranomainen on tämän seurauksena asettanut koko joukkueen 10 päivää kestävään karanteeniin. Karanteenista voi kuitenkin vapautua, mikäli kuudentena päivänä altistuksesta otetun PCR-testin tulos on negatiivinen.

– Infektiolääkärin päätöksellä kannat lähetetään THL:ään sekvensointiin, sillä tartuntojen leviäminen näin laajalle rokotetuissa on poikkeuksellista ja halutaan selvittää voiko kyseessä olla omikron-tartunta, tiedotteessa sanotaan.

Jukurien joukkue määrättiin karanteeniin maanantaina useiden koronatapausten tultua ilmi. Ässät ja Jukurit kohtasivat 8. joulukuuta, ja Porin kaupungin tiedotteessa pidetäänkin hyvin todennäköisenä – itämisaika huomioiden – että Ässien tartuntaketju olisi peräisin juurikin tuosta ottelusta.


Joukkueet: