Porin Ässät karmeassa koronatilanteessa – peräti 14 pelaajalla tartunta

Ässät karanteeniin - Pallomeri.net

Porin Ässät tiedotti perjantaina, että peräti 14 sen pelaajaa antoi positiivisen testinäytteen sunnuntain ja tiistain välisenä aikana.

Koko joukkue asetettiin jo aiemmin tällä viikolla karanteeniin, kun neljän pelaajan tartunta oli varmistunut, minkä lisäksi kuuden pelaajan epäiltiin saaneen tartunnan. Lopulta määrä kipusi aina 14:ään saakka.

– Infektiolääkärin päätöksellä kannat lähetetään THL:ään sekvensointiin, sillä tartuntojen leviäminen näin laajalle rokotetuissa on poikkeuksellista ja halutaan selvittää voiko kyseessä olla omikron-tartunta, aiemmin tällä viikolla julkistetussa tiedotteessa sanottiin.

Positiivisen koronavirusnäytteen antaneet joukkueen jäsenet on määrätty altistumisesta lähtien 10 päivän mittaiseen karanteeniin. Karanteenissa olevat, negatiivisen testituloksen antaneet pelaajat vapautuvat karanteenista heidän annettua toisen negatiivisen testituloksen.

Seuraavat testitulokset saadaan todennäköisimmin 20. joulukuuta, jolloin tiedetään myös se, pystyykö joukkue palaamaan askiin 26. joulukuuta, jolloin sen on määrä isännöidä TPS:ää.


Joukkueet: