Video: Helsinki Cupissa sattui ja tapahtui – käsirysy ja pitch invasion työllistivät poliisia

Pitch Invasion Helsinki Cupissa 2020 / Pallomeri.net

Jalkapallon Helsinki Cupissa oli sekä järjestäjillä että yllättäen myös poliisilla kiireinen päivä, kun otteluiden jälkeiset tapahtumat lähtivät lapasesta.

Jalkapallon Helsinki Cupissa jouduttiin perjantaina iltapäivällä kutsumaan paikalle poliisit, kun 17-vuotiaiden poikien peleissä ilmeni järjestyshäiriöitä. Bolt-areenalla katsojat juoksivat kentälle kahdessa ottelussa ja areenan katsojamäärä meinasi ylittää 500 henkilön kokoontumisrajoituksen.

Tilanteen vuoksi paikalla oli useita poliisipartioita. Järjestyshäiriöiden vuoksi areenan loppuillan ottelut siirrettiin pelattavaksi Talin halliin ilman yleisöä. Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanteen mukaan ensin ottelussa Valtti/JML:n ja EPS/Veteraanien välillä vastapuolien pelaajat provosoituivat, jonka jälkeen yleisöstä juoksi katsojia kentälle ja kahakka oli valmis.

Mainos alkaa

Kahakasta ei ole ilmaantunut kuvamateriaalia, mutta se puolestaan tallentui Twitter-käyttäjän kameraan, kun Leppävaaran Pallon ja Sexypöksyjen välisen ottelun jälkeen voittajajoukkue LePa:n kannattajat juhlivat tekemällä niin sanotun ”pitch invasionin”. Tämä tarkoitti sitä, ettkannattajat ryntäsivät katsomosta kentälle juhlimaan pelaajien kanssa rangaistuspotkukilpailun jälkeen varmistunutta voittoa.

Järjestäjät hälyttivät poliisit paikalle, kun ruuhkaa alkoi syntyä. Kavanteen mukaan järjestäjät pelkäsivät, että yleisö ei ymmärtänyt 500 henkilön kokoontumisrajoitusta.

– Kannattajat hyppivät siellä aitojen yli ynnä muuta. Silloin katsottiin parhaaksi, että pyydetään virkavalta paikalle ja näin saadaan tilanne hallintaan.

Kavanne keskusteli tilanteesta tapahtuman ensiapuhenkilöiden ja turvallisuuspuolen kanssa.

– Ensiapua ei ole kukaan tarvinnut, ja turvallisuuden puolelta sanottiin vain, että se on järjestyshäiriö.

LePa:n kannattajien ”pitch invasion” Helsinki Cupissa:

Katso myös: Video: Pelottava ulosajo F1-harjoituksissa – Daniel Ricciardo menetti autonsa hallinnan