Karu tapaus Kanadan junnukiekossa – Richmond Sockeyesin pelaaja kuristi vastustajan tajuttomaksi

Richmond Sockeyesin Eithan Grishin

Junioriliiga Pacific Junior Hockey Leaguessa nähtiin karmaiseva tapaus, kun Richmond Sockeyesin pelaaja kuristi vastustajaa.

Kanadalainen junioriliiga Pacific Junior Hockey League nousi kiekkomaailman tietoisuuteen vähemmän mairittelevasta syystä, sillä ottelussa Richmond Sockeyesin ja North Vancouver Wolf Packin välillä nähtiin kerrassaan karmaiseva tapaus.

Viime torstaina pelatussa ottelussa puhkesi pelaajien välillä kahakka ja yhtenä parina nähtiin Sockeyesin puolustaja Eithan Grishin ja Wolf Packin maalivahti Evan Paul.

Tapahtumat saivat ikävän käänteen, kun Grishin nappasi Paulista kuristusotteen. Grishin piti otteen lukittuna useiden sekuntien ajan ja tuomarin erottaessa kaksikkoa, Paul kaatui jään pintaan maaten tajuttomana paikoillaan.

Grishin ajettiin ottelusta ulos. Paulkin sai pienen rangaistuksen, muttei luonnollisesti pelannut ottelua loppuun. Wolf Pack kertoi myöhemmin julkaistussa tiedotteessaan, että Paul loukkaantui vakavasti ja toipuu välikohtauksesta kotonaan.

Sockeyesin puheenjohtaja Doug Paterson sanoi maanantaina The Province -lehdelle antamassaan haastattelussa, että tapausta tutkitaan sisäisesti ja että Grishin on hyllytetty toistaiseksi kaikesta seuran toiminnasta.

Grishin on ollut tapahtumien ytimessä jo aiemminkin tällä kaudella. Hän on ollut kahdesti pelikiellossa syyllistyttyään muun muassa erotuomarin fyysiseen häirintään ja hänet on myös ajettu useasta ottelusta ulos.

Richmond Sockeyesin Eithan Grishin kuristaa vastustajan maalivahdin tajuttomaksi:

Katso myös: Södertäljen Emil Alba pyyhkäisi tuomarilta jalat alta – sai kahden ottelun pelikiellon