Pirelli joutui erikoisen ongelman eteen: Valtava määrä renkaita suoraan poltettavaksi Australian GP:n perumisen takia

Pirelli joutui erikoisen ongelman eteen: Valtava määrä renkaita suoraan poltettavaksi Australian GP:n perumisen takia

Rengasvalmistaja Pirelli on yksi niistä miljoonista tahoista, jonka talouteen maailmalla jylläävä koronavirus vaikuttaa. Australian F1 GP:n peruminen tuli sille kalliiksi.

Kun tieto kauden avauskisan perumisesta tuli, tarkoitti se Pirellille sitä, että noin 1800 rengasta jäi vaille käyttötarkoitusta.

MTV:n mukaan nimittäin käyttämättä jääneistä renkaista tulee käyttökelvottomia, sillä kun ne otetaan pois vanteelta, niiden rakenne voi vahingoittua niin, ettei kyseisiä renkaita ole enää turvallista käyttää uudelleen.

Kaukokisojen rengaskuljetuksista vastaa Pirelli – ja vanteiden kuljetuksista puolestaan tallit. Tässä tapauksessa 1800 renkaasta poistetaan siis vanteet, mikä tekee niistä suoraan polttotavaraa.

– Saimme renkaiden asennustyön valmiiksi torstaina iltapäivällä, ja sitten kaikki pitkin purkaa, Pirellin moottoriurheilupomo Mario Isola harmitteli Autosportin mukaan.

Tulevissa kisoissa renkaat jo kisapaikalla

Bahrainin ja Vietnamin kisojen kilpailualueella odottaa jo nyt valmiina saman verran – eli 1800 kappaletta – renkaita. Näitä renkaita ei kuitenkaan vielä ole asennettu vanteille, joten renkaita tuskin odottanee Australian GP:n tapainen kohtalo.

Pirelliltä kuitenkin vakuutetaan, ettei polttaminenkaan aiheuta suoranaisesti ympäristörasitteita.

– Poltamme ne korkeassa lämpötilassa ja luomme energiaa – mutta emme saasteita. Tutkimme erilaisia tapoja renkaiden kierrättämiseksi, ja tällä hetkellä toimintatapamme on analyysiemme pohjalta tällainen, Isola sanoo.

Kyseiset renkaat pääsevät brittiläisen sementtitehtaan polttoaineeksi.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut