Pikkuleijonat aloitti voitolla – Latvia sai lopussa mahdollisuuden, kun Aatos Koivu ajettiin ulos

Aatos Koivu Pikkuleijonat

Pikkuleijonat aloitti kotikisat kaatamalla Latvian. Ottelussa nähtiin myös ulosajo, kun Aatos Koivu lensi suihkuun pelin lopulla.

Kun miesten MM-kisojen alkuun on vielä pari viikkoa, on kotimaassa kuitenkin menossa kovan luokan kansainvälinen turnaus, kun alle 18-vuotiaiden MM-kisat avattiin tänään Espoossa ja Vantaalla.

Suomen joukkue sai avausottelussaan vastaansa Latvian ja voitto irtosi lopulta maalein 3-1. Pikkuleijonat pelasi vahvan ja tasapainoisen ottelun, mutta paikkoja toki oli useampaankin maaliin.

Mainos alkaa:

Pikkuleijonien avausottelussa maalintekijöinä kunnostautuivat Emil Hemming, Heikki Ruohonen ja Tuomas Suoniemi. Latvia ei paljoa paikoille päässyt, mutta kun pääsi, hoiti Pikkuleijonien parhaana pelaajan palkittu maalivahti Petteri Rimpinen oman osuutensa moitteettomasti.

Rimpinen olisikin varmasti muuten pitänyt nollapelinsä kasassa loppuun asti, mutta Latvia pääsi pelaamaan reilut neljä viimeistä minuuttia ylivoimalla, jonka aikana maaliverkko heilahti kertaalleen Rimpisen takana.

Alivoiman aiheutti Aatos Koivun laitataklaus, josta tuomaristo antoi videotarkistuksen jälkeen ison rangaistuksen. Taklaus oli sinänsä melko kevyt, mutta Koivu toki taklasi hölmösti suoraan vastustajan selkään. Näin taklaus oli tuomariston mielestä mitä ilmeisimmin sen verran piittaamaton, että Koivu päätettiin lähettää aikaiseen suihkuun.

Aatos Koivu sai tästä taklauksesta ulosajon:

Pikkuleijonat voitti Latvian lopulta maalein 3-1:

https://twitter.com/dplussportfi/status/1783548508722585601

Tsekkaa myös: Keskiviikon matsi ylsi neljänneksi – tässä Liigan pisimmät finaaliottelut kautta aikojen


Pelaajat:
Joukkueet: