Video: Älytöntä draamaa – kolme maalia viimeiseen kahdeksaan minuuttiin, Pikkuleijonat kiri Tshekin kumoon

Pikkuleijonat vs Cze 2021 / Pallomeri.net

Pikkuleijonat teki sen taas! Suomen U18-maajoukkue oli pinteessä Tshekkiä vastaan, mutta nousi dramaattisesti voittoon huikealla kirillä.

Kun joukkue johtaa toista jääkiekkomatsissa kahdella maalilla kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, niin todennäköisyydet ovat sen puolella, että johtava joukkue pelin myös vie. Mutta kun tullaan juniorikiekon pariin, niin mitä tahansa todella voi vielä tapahtua ja sen Suomen U18-maajoukkue osoitti vastaansanomattomalla tavalla todeksi ottelussa Tshekkiä vastaan.

Peli oli 5-3 Tshekille, kun heidän henkinen kanttinsa alkoi pettää ja Pikkuleijonat sai kirivaihteen päälle. Kiri alkoi ajassa 12:11, kun Samu Tuomaala toi Suomen ylivoimalla maalin päähän.

Ajassa 55:55 Tshekki sortui ottamaan väärän vaihdon ja Pikkuleijonien ylivoima-arsenaali rankaisi mieluusti. Vain 36 sekuntia myöhemmin oli Samu Salminen painanut pelin tasoihin Tuomaalan syötöstä.

Peli näytti jo menevän jatkoajalle, mutta Tshekin otettua kolmannen perättäisen jäähyn ajassa 58:39 nousivat Suomen ylivoimapelaajat vielä kerran merkittävään rooliin, kun Tuomaala upotti voitto maalin vain 17 sekuntia ennen päätössummeria viimeistellen käsittämättömät tehot 2+1 viimeiseen kahdeksaan minuuttiin.

Tämä oli jo kisojen toinen dramaattinen nousu tappioasemasta Pikkuleijonille. Avausottelussa Venäjää vastaan Suomi nousi kahden maalin takaa tasoihin viimeisen kahden ja puolen minuutin aikana vieden pelin lopulta rankkareilla, joten ryhmästä löytyy selvästi niin taitoa, kylmäpäisyyttä kuin sitkeyttäkin.

Pikkuleijonat nousee rinnalle ajassa 56:31 Samu Salmisen maalilla:

Suomi painelee Tshekistä ohi Samu Tuomaalan maalilla ajassa 59:43:

Katso myös: Video: Valkovenäläispuolustaja painoi mahtavan ilmaveiviosuman U18 MM-kisoissa


Joukkueet: