PGA Championship: Kuka päihittää golfin historian pisimmän major-kentän? | Kuuntele Golfpodi!

PGA Championship 2021 - pallomeri.net

Golfkauden toinen major-turnaus PGA Championship käynnistyy Etelä-Carolinan helmellä, Kiawah Islandin kentällä, torstaina. Miten käy Kalle Samoojan ja Sami Välimäen?

Tsekkaa myös: Nappaa 10€ ilmaisveto PGA Championshipiin

Kiawah Island pääsee isännöimään PGA Championshipia yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran voittoon pelasi silloin vielä lapsenkasvoinen 23-vuotias Rory McIlroy.

Mainos alkaa

Tällä kertaa sama mies lukeutuu myös kisan suurimpiin ennakkosuosikeihin, sillä McIlroy pääsi ulos pitkästä ”slumpistaan” voittaen suosikkikisoihinsa lukeutuvan Wells Fargo Championshipin vain pari viikkoa sitten.

Uusi kotimainen golfpodcast Golfpodi ruotii auki golfvedonlyöntiä yhdessä alan ammattilaisen Iiro Lampun kanssa. Nikke Tyryn vetämässä podcastissa käydään läpi muun muassa PGA Championshipin ennakkoasetelmia juurikin vedonlyönnin näkökulmasta!

Kyseisen Golfpodi-jakson pariin pääset TÄSTÄ LINKISTÄ (Spotify).

PGA Championship 2021 – ratkaisevat tekijät

Kenttä on golfissa yksi suurimmista muuttujista lähdettäessä ennakoimaan tulevia tapahtumia. Tällä kertaa kyseessä on pisin kenttä, jota golfin historiassa majorissa on koskaan pelattu. Metrit eivät kuitenkaan kerro aina kaikkea, sillä vaikka kokonaismitta on yli 7800 jaardia (noin 7100 metriä), vaikuttaa todelliseen pituuteen niin moni muukin asia; esimerkiksi lämpötila, kentän kovuus ja mahdollisuudet oikaista kulmien yli lyhentävät kenttää huomattavasti.

Siitä huolimatta yksi maila ylitse muiden tulee varmasti näyttelemään normaalia suurempaa roolia: draiveri. Kaikki pelaajat kilpailussa toki osaavat lennättää palloa pitkälle, mutta sen lisäksi on olemassa tämän alan spesialisteja. Todelliset big hitterit kuten Bryson DeChambeau, jo aiemmin mainittu Rory McIlroy, sekä Dustin Johnson nousevat heti pituuden myötä ennakkosuosikkien joukkoon.

Kauden 2021 piristysruiske ja comeback-pelaaja Jordan Spieth tuli vielä nelisen vuotta sitten tunnetuksi majoreiden erikoismiehenä. Kylmähermoinen voittaja ajautui kuitenkin suuriin pelillisiin ongelmiin ja on vasta muutaman vuoden tauon jälkeen alkanut kasata kovia tuloksia.

Spieth joutui ottamaan pitkähkön tauon kisoista koronatartunnan myötä ja on saanut latautua äärimmäisen rauhassa kisaan. Onko se voimavara kohti uran neljättä major-voittoa? Samalla se täydentäisi niin sanotun ”career grand slamin”, eli Spieth olisi urallaan voittanut kaikki golfin suurturnaukset.

Sami Välimäki ja Kalle Samooja mukana

Suomalaisittain mielenkiinnon viikkoon luovat Sami Välimäki ja Kalle Samooja. Ensimmäistä kertaa suomalaisessa golfhistoriassa kaksi miespelaajaa on mukana samassa majorissa.

Erityisesti Samooja on ollut terävänä läpi alkuvuoden. Uran ensimmäisessä majorissa jo jatkoonpääsyä voitaisiin pitää selkeänä onnistumisena. Turkulainen varmasti itse mielii tätäkin tavoitetta korkeammalle. Samoojan tarkempia mietteitä tulevasta kisasta voit lukea Coolbetin blogista.

Välimäki puolestaan osallistuu jo toiseen majoriinsa. Tämän lisäksi vyöltä löytyy osallistuminen WGC-osakilpailuun, jota voidaan pitää majorista seuraavana tasona. Menestystä ei ole vielä tullut, mutta kevään treenit keskittyivät nimenomaan lyönnin pidentämiseen, josta ei missään nimessä ole haittaa Kiawah Islandilla.

PGA Championship televisiointi

Kilpailu käynnistyy torstaina ja voittaja on tiedossa sunnuntaina. Kisa näkyy suoratoistona ja tv:ssä Viaplayn ja V sportin välittämänä. Selostuksista vastaavat Antti Vaalas ja Timo Karvinen. Tarkemmat ohjelmatiedot alkamisaikoineen löydät Viaplayn sivuilta.