Video: Polvitaklaus toi kovan pelikiellon – TPS:n Petteri Wirtanen sai viiden pelin kakun

Petteri Wirtanen TPS / Pallomeri.net

TPS:n kokenut sentteri Petteri Wirtanen seuraa polvitaklauksensa myötä joukkueensa otteita siviilivaatteissa viiden pelin ajan.

Perjantaina 19. maaliskuuta pelattu TPS-Pelicans -ottelu poiki isoja merkittäviä jatkoseuraamuksia molempiin leireihin, kun TPS:n Petteri Wirtanen ajettiin ulos Pelicansin Iikka Kangasniemeen kohdistuneesta polvitaklauksesta.

Pelicans tiedotti tiistaina 23. maaliskuuta, että tähtihyökkääjä Kangasniemi tulee olemaan sivussa ainakin 4-6 viikkoa. Wirtanen puolestaan joutui kurinpitokäsittelyyn, jonka tuomio langetettiin keskiviikkona 24. maaliskuuta, kun Liigan kurinpitodelegaatio tiedotti asettaneensa Wirtasen viiden ottelun pelikieltoon.

– Videolta tehtävien havaintojen mukaan Wirtanen lähtee taklaukseen tasapainoisessa asennossa molemmat luistimet jäässä ja oikea olkapää edellä. Juuri ennen kontaktia Wirtanen kuitenkin työntää oikean jalkansa eteenpäin nostaen sen lisäksi jäästä ilmaan. Taklauksessa pelaajien välinen kontakti aiheutuu pääosin Wirtasen oikeasta polvesta, joka osuu Kangasniemen oikeaan polveen. Lisäksi kurinpitodelegaatio toteaa, että polvitaklaus ei aiheudu taklattavan viime hetken väistämisestä – kuten monesti jääkiekossa tapahtuu – vaan siitä, että Wirtanen suorittaa taklauksen oikea jalka irti jäästä ja lisäksi polvi eteenpäin työnnettynä. Edellä todetusti kurinpitodelegaatio katsoo, että Wirtasen teko täyttää polvitaklauksen tunnusmerkistön ja taklauksen suorittamistapa huomioiden sillä on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa, delegaatio perustelee päätöksessään.

Liiga asetti Wirtasen jo väliaikaiseen pelikieltoon lauantaina 20. maaliskuuta, joten hän on suoritti kyseisen illan kierroksella jo yhden ottelun nyt annetusta pelikiellosta. Wirtanen on edustuskelpoinen seuraavan kerran tiistaina 6. huhtikuuta, kun TPS kohtaa kotonaan Lukon.

TPS:n Petteri Wirtanen asetettiin viiden ottelun pelikieltoon tätä polvitaklauksesta:

Katso myös: Video: Nöyryyttävä häkki AHL:ssä – Rockford-pakki lämäsi kiekon pussiin keskialueelta


Pelaajat:
Joukkueet: