Hullu treidi! Uransa lopettaneen Petteri Koposen pelaajaoikeudet kaupattiin New York Knicksiin – “Minulla on uusi lonkka! Olen valmis”

Petteri Koponen Petteri Koposen
Kuva: Getty Images

Petteri Koposen upea pelaajaura päättyi syksyllä 2022, kun Susijengin pelit loppuivat koripallon EM-kisojen puolivälieriin.

Koponen on ehdottomasti yksi suomalaisen koripalloilun suurimpia nimiä. Pelaajauran jälkeen mies on siirtynyt valmennuksen pariin. Uusin haaste on toimia NBA-seura San Antonio Spursin valmentajana kesäliigassa.

Näiden uutisten jälkeen ei kuvittelisi, että miehen pelaajaoikeudet enää kaksi vuotta uran jälkeen treidattaisiin, mutta moni joutui hieraisemaan silmiään perjantaina. Nimittäin New York Knicks ja Dallas Mavericks tekivät kaupan, jossa Koposen pelaajaoikeudet siirtyivät Knicksille.

Mainos alkaa:

NBA:ssa pelaajaoikeudet vanhenevat vain jos pelaaja allekirjoittaa sopimuksen seuran kanssa tai seura luopuu niistä. Koponen varattiin aikanaan NBA:han Philadelphia 76ersin toimesta, mutta oikeudet siirtyivät Dallasille kaupassa vuonna 2011. Koponen ei kuitenkaan koskaan tehnyt NBA-sopimusta, eikä Dallas luopunut oikeuksista.

Näin ollen se mahdollisti sen, että Dallas pystyi kauppaamaan suomalaisen pelaajaoikeudet täytteenä New York Knicksin kanssa tehtyyn treidiin.

Koponen itse repiä huumoria siirrosta X:ssä, kun tieto kaupasta tuli julkisuuteen.

– On kunnia olla Knicks, mutta aion silti kunnioittaa sitoumustani Spursin kanssa. Tietenkin taloudellisesti naurettava tarjous voi muuttaa asioita. Minulla on uusi lonkka! Olen valmis, Koponen kirjoitti.

Petteri Koposen pelaajaoikeudet kaupattiin NBA:ssa


Pelaajat: