Petter Northugin kotoa löytyi kokaiinia – ”Olen tehnyt suuren virheen”

Petter Northugin hiihto - pallomeri.net

Vuonna 2018 uransa huipputasolla lopettanut norjalaishiihtäjä Petter Northug on ajautunut ikäviin otsikoihin jouduttuaan pidätetyksi torstaina. Asiasta uutisoi muiden muassa Aftonbladet.

Poliisi oli pysäyttänyt Northugin torstaina ylinopeudesta johtuen ja mies vietiin verikokeisiin. Mitä ilmeisimmin verikokeiden tuloksista johtuen suoritettiin myös kotietsintä, jossa hiihtotähden kotoa löydettiin kokaiinia.

– Olen tehnyt suuren virheen. Eilen illalla poliisi pysäytti minut. Ajoin liian nopeasti, ja minut myös vietiin ensiapuun verikoetta varten. Lisäksi poliisi löysi kodistani pienen määrän huumeita. Se on kokaiinia, Northug kirjoitti Instagramissa.

– Pelkään epätoivoisesti, mitä tulevaisuus tuo, ja olen uskomattoman pahoillani. Tiedän, että tästä tulee rikosasia. Otan vastuun tekemästäni.

Mainos alkaa

Hän joutui siviilielämänsä puolella vaikeuksiin jo vuonna 2014 ajettuaan humalassa ulos tieltä Trondheimissa. Tuolloin Northugille tuomittiin 50 päivää ehdotonta vankeutta sekä noin 22 500 euron sakot.

Northug voitti urallaan kaksi olympiakultaa Vancouverin 2010 kisoista, ja yhteensä 13 maailmanmestaruutta vuosina 2007–2015. Lisäksi hän oli maailmancupin kokonaiskisan ykkönen kahdesti (2010, 2013).