IS: Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen paljastaa absurdin huijauksen Rukalta – suomalaiset työnsivät housuihin tiskirättejä, kilpailijat vastasivat pesusienillä

suomen yhdistetyn valmentaja Petter Kukkonen

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen paljasti Ilta-Sanomien haastattelussa lajin tämänhetkisen tilan, jossa huijaaminen on noussut suureen rooliin.

Ilta-Sanomat sai omista lähteisistä tietoonsa, että Rukalla käydyissä maailmancupin kilpailuissa olisi nähnyt absurdia huijaamista, jotta kilpailijat saavat hyppypukujensa koon isommaksi haarojen kohdalta.

IS kysyi tapauksesta yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkoselta, joka myönsi huijaamisen heti kättelyssä.

– Tieto pitää paikkansa. Meille tehtiin viime viikon tiistaina Rukalla FIS-mittaus, jossa mekin sitten päätimme huijata. Otan vastuun siitä, että urheilijat tunkivat mittaukseen alushousuihinsa tiskirättejä. Niiden avulla saimme haaramittaa alaspäin ehkä pari senttiä, sen enempään ei moraali taipunut. Pesusienten avulla on saatu jopa 7–8 sentin lisä, jolloin hiihto-osuudelle saatava hyöty on heti minuutin luokkaa, Petter Kukkonen sanoi IS:lle.

Kukkonen toteaa haastattelussa, että eniten huijaavat joukkueet on helppo huomata myös tulosliuskalta, sillä hyppypuvusta tuleva etu on valtava.

– Kuulostaa absurdilta sanoa, että me huijasimme liian vähän, mutta niin se on, koska tämä suuren luokan huijaaminen on lajissamme valitettavasti vallitseva toimintakulttuuri. Eikä sinne housuihin ole tungettu vain pesusieniä, vaan kuulemani mukaan mitä mielikuvituksellisimpia täytteitä, Kukkonen jatkaa IS:lle.

Kukkonen toteaa IS:lle, että huijaaminen on mahdollista, koska kansainvälinen hiihtoliitto FIS ei halua tehdä tilanteelle mitään. Tämän lisäksi virallisia mittauksia tekevä Guntram Kraus on tekemättömässä paikassa, sillä hän ei saa käskeä urheilijoita riisumaan alushousuja saatikaan kokeilemaan kenenkään intiimialueita.