Petra Olli lopettaa painiuransa – ”Sitä sisäistä poltetta ei enää ole”

Petra Olli lopettaa painiuransa – ”Sitä sisäistä poltetta ei enää ole”

Painin maailmanmestari Petra Olli lopettaa uransa. Ura loppuu välittömästi siitä huolimatta, että kyseessä on olympiavuosi.

25-vuotias Olli kertoo tiedotteessaan, että vaikka Tokion olympialaiset ovatkin jo lähellä, polte kilpailemiseen on hiipunut.

– Vaatii suunnatonta rohkeutta tunnustaa rehellisesti itselleen sekä muille, että sitä sisäistä poltetta ei ole enää maailman huipulle vaadittavalla tasolla, Olli kertoi.

– Tämä on urani vaikein ja raskain päätös, mutta erittäin tarkkaan harkittu sellainen. Suurempien kiitosten ja muisteluiden aika tulee vielä, mutta nyt on tullut aika päättää yksi ajanjakso elämässäni.

Ollin viimeiseksi otteluksi jäi Rooman EM-kisojen pronssiottelu, jonka hän helmikuun puolivälissä hävisi Venäjän Mariia Kuznetsovalle pistein 4-8.

Urallaan hän saavutti muun muassa MM- ja EM-kultaa sekä useampia himmeämpiä mitaleita niin MM- kuin EM-tasollakin.

Ollin lopettaminen tarkoittaa sitä, ettei Suomi saa naisedustusta Tokion olympialaisten painiin. Riossa vuonna 2016 hän edusti Suomea, ja tuolloin Ollin rehellisen pettynyt haastattelu tosen kierroksen tappion jälkeen iskostui monien mieleen.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut