Naisleijonien Petra Nieminen niittasi rumasti suoraan numeroihin – USA-ottelu jää väliin pelikiellon taia

Petra Nieminen Naisleijonat

Naisleijonien MM-turnaus alkoi tappiolla Kanadaa vastaan ja lisää jobinpostia tuli, kun selvisi, että Petra Nieminen sai pelikiellon.

Naisleijonat hävisi MM-kisojen avausottelunsa Kanadalle maalein 4-1 ja vaikka tappio Kanadalle on yhä kaikkea muuta kuin poikkeus, niin merkillepantavaa on se, miksi ottelu tällä kertaa kääntyi väärään suuntaan.

Suomen hyökkäysketjut menivät uuteen uskoon jo vajaan viiden minuutin kohdalla, kun Petra Niemiselle sattui paha moka. Hän pelasi kiekontavoittelutilanteessa typerästi ja ylikovaa ajaen Kanadan puolustajan selästä laitaan niin, että tämä löi päänsä ilkeän näköisesti. Nieminen ei itse nähnyt toimiaan ulosajon arvoisena.

– Semmoinen kiekontavoittelutilanne, jossa katsoin, että vastustaja näkee minut ja oletin, että hän on valmis kamppailemaan laidan vieressä. Toisin kuitenkin kävi, ja sitten siinä tulivat fysiikan lait vastaan. Minua vähän pienempikokoinen pelaaja oli vastassa ja kaatui. Onneksi hän pystyi jatkamaan, eikä käynyt pahempaa, Nieminen selitti Ylelle.

Vaikka Nieminen olikin eri mieltä ja protestoi tuomiota paiskomalla mailaansa, jäi tuomaristolle käteen vain yksi ainoa ratkaisumalli ja Nieminen heitettiin ottelusta pihalle. Turnauksen kurinpitäjät arvioivat tapauksen ja näkivät tuomariston lailla Niemisen toiminnan moitittavana. Niemiselle lätkäistiin lisärangaistuksena yhden ottelun pelikielto, jonka vuoksi hän puuttuu lauantaina klo 16 Suomen aikaa alkavasta USA-ottelusta.

Petra Nieminen sai yhden ottelun pelikiellon tästä taklauksesta:

Katso myös: SaiPan Kristian Pospisil lensi ulos harjoitusottelusta – tööttäsi HIFK-pakin rumasti pää edellä päin laitaa


Joukkueet: