Video: Petr Cech debytoi mainiosti – rankkaritorjunta ratkaisi pelin, palkittiin kentän parhaana

Petr Cech Guildford Phoenix / pallomeri.net

Jalkapallolegenda Petr Cech siirtyi kaikkien yllätykseksi pelaamaan jääkiekkoa Guildfordiin. Cech debytoi sunnuntaina ja hänen torjuntansa sinetöi voiton.

Petr Cechin jääkiekkodebyytti sujui varsin mallikkaasti. Hieman yli 900 ihmistä pakkautui Guildfordin halliin katsomaan, kun Cech luisteli ensi kertaa Phoenixin tolppien väliin ottelussa Swindon Wildcatsia vastaan.

Cechin alkulämmittelystä kuvattu video viittasi siihen, että jalkapallolegendalla on myös kiekkomaalivahdin tekniikka varsin kohtuullisesti hallussa, eikä peli tätä käsitystä toiseksi todistanut.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 2-2 ja ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan pitkän kaavan kautta rankkarikisasta. Kolmen kierroksen kisassa Cech nappasi kaksi rankkaria kiinni ja toinen niistä oli myös ottelun ratkaissut torjunta.

Cech käytti ottelussa numeroa 39 kunnianosoituksena maalivahtilegenda Dominik Hasekille. Cech palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana.

– Lapsuuden unelmani oli päästä pelaamaan edes yksi jääkiekko-ottelu. Nyt olen sen tehnyt, eikä kukaan voi viedä sitä minulta pois. Halusin voittaa. Se oli pääasia ja olen iloinen, että onnistuimme siinä, mutta olen myös yllättynyt siitä, etten ollut hermostuneempi ennen peliä. En tiennyt mitä odottaa, joten oli mukava huomata kuinka nopeasti kroppani meni jälleen pelipäivä-moodiin, Cech totesi Guardianille pelin päätyttyä.

Petr Cech ottaa ratkaisevan torjunnan rankkarikisassa:


Pelaajat:
Joukkueet: