Peter Puhakka valmistautuu uuteen kisakauteen Hollannissa

Peter Puhakka valmistautuu uuteen kisakauteen Hollannissa

Rizkin yhteistyökumppani Peter Puhakka majailee parhaillaan sateisessa Hollannissa. Ammattilaisgolfaaja kirjoittaa tällä kertaa hollantilaisesta kulttuurista sekä treeneistä litimärällä golfkentällä.

Peter Puhakka kertoo kuulumisiaan Hollannista:

Mailat on kaivettu naftaliinista

Nyt on normaalit duunarin hommat jätetty taakse ja tällä hetkellä majailen Hollannissa. Tyttöystäväni opiskelee täällä ja tulinkin tänne treenaamaan ja olemaan kuukaudeksi. Säät ovat hieman vaihtelevia, mutta hyvinä päivinä treenaaminen onnistuu varsin mainiosti. Ehkä suurin ongelma tulee sateista ja sen takia kentät ovat melkein totaalisen täynnä vettä. Lämpötila on vaihdellut tässä muutaman päivän aikana 5-13 asteen välillä, joten ihan maksimaalista sotavarustusta ei onneksi tarvita.

Lue myös: Ammattilaisgolfaaja Peter Puhakka kertoo, miten löydät itsellesi parhaiten sopivan urheilulajin!

Hollannin asiakaspalvelukulttuuri

Aluksi on kiva tehdä pieniä huomioita Hollannista maana. Tämä on kolmas kerta kun olen kyseisessä maassa ja nyt voin jo jokseenkin itseluottamuksella sanoa, että hollantilaiset ovat varmasti yksi maailman kilteimmistä ja ystävällisimmisistä kansoista. Myöskin kielitaito paikallisilla on luokkaa täydellinen. Kaikissa asiakaspalvelutilanteissa olen saanut loistavaa palvelua; kieli vaihtuu hollannista englantiin lennosta ilman minkäänlaisia epämukavia katseita tai murahduksia. Ero esimerkiksi Espanjaan on valtava. Täällä on siis helppo asioida ihmisten kanssa ja apua saa, kunhan uskaltaa vain suunsa avata. Golfkentällä apua on ollut myös helppo saada ja treenipaikka löytyi varsin vaivattomasti.

Tosin löytyy tästä kulttuurista yksi hieman negatiivinenkin puoli; ruokalistat, kyltit, nettisivut, hinnastot yms. kirjoitettu info on aina pelkästään paikallisella kielellä. On melkein mahdotonta yrittää saada mitään selvää mistään kirjoitetusta, koska englanninkielisiä sarakkeita on turha etsiä. Tämä on kuitenkin pieni paha ja ehkä vielä yleisempää tämmöisessä pienemmässä kaupungissa (Enschede).

Golfkentän ja uima-altaan ero voi olla veteen piirretty viiva

Tulin paikan päälle viime keskiviikkona ja minun olisi tarkoitus olla täällä neljä viikkoa. Vieressä on loistava sali, jossa olen kerennyt jo pari treeniä käydä vetämässä ja golfkentällä olen ollut kolmena päivänä. Treenialueet ovat hyvät ja niillä olen viettänyt muutaman tunnin. Kierroksia on tullut ainoastaan yksi puolikas. Kenttä on tosiaan todella märässä kunnossa ja toivon paria kuivaa päivää, jotta lätäköt vähän kerkiäisivät imeytymään maan alle. Kentän layout vaikutti mielenkiintoiselta ja kunto oli vuodenaikaan nähden hyvä, joten innolla odotan niitä vähän parempia päiviä.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut