Ammattigolfarin arkea – osa 11: Paltamon kisa sujui positiivisissa merkeissä

Peter Puhakka Paltamon kisa / Pallomeri.net

Peter Puhakka avaa ajatuksiaan blogissa ammattigolfarin arjesta. Tällä kertaa takana on Paltamon Finnish Tour -kisa, josta jäikin positiiviset fiilikset

Moro!

Taas on yksi kisa takana päin ja suunta on nousujohteinen. Tällä kertaa tauluun tulokset 76-70-69 ja sijoitus oli loppujen lopuksi T9. Paljon jäi kisasta hyvää käteen ja viimeiset kaksi kierrosta olivat mallikasta peliä monella mittarilla. Pystyin pelaamaan varmaa ja helppoa golfia, joten turhan paljon ”äksöniä” ei kierroksilla ollut. Paltamon kenttä on vielä vähän tapahtumaherkkä, joten tämä kertoo pallonlyömisen varmuudesta.

”Paltamon takaysi on ehkä Suomen kaunein”

Paltamo on ehdottomasti yksi Suomen hienoimmista golfkentistä. Tätä kisaa pelaajat yleensä odottavat innolla ja kyseinen viikko on yksi omista lemppareista. Kenttä on haastava ja visuaalisesti todella hieno. Ainut huono puoli omasta näkökulmasta on se, että sijainti on vain noin 500km liian pohjoisessa :). Tänne ei oikein mitään päiväreissuja pääkaupunkiseudulta tehdä, joten siksi tämä kisa on hieno tapahtuma jokavuotiseen kalenteriin. Paltamon takaysi on ehkä Suomen kaunein. Suurelta osin Oulunjärven rannalla kiemurtelevat väylät tarjoavat haasteita pelitaidoille ja tyydytystä näköaistille. Tähän aikaan myös iltakierrokset onnistuvat loistavasti, koska valoa kyllä riittää. Mekin innostuttiin pelaamaan vielä ensimmäisen Pro-amin jälkeen iltakierros mökissä olleiden kavereiden kanssa. Itse en jaksanut pelata kuin ysin, mutta muut äijät tuli vasta yhdeltä yöllä nukkumaan kun oli niin hauskaa olla kentällä. Seuraavan päivän seiskan herätys ei tuntunut niin mukavalta, mutta kyllä sitä kaikesta selviää.
Ennen kisaa ja vielä ensimmäisenä päivänä en saanut lyömistä niin hyvään lentoon kuin edellisviikolla Peuramaalla, mutta niin nopeasti kuin se hävisi se myös löytyi takaisin. Löin ensimmäisenä päivänä todella paljon palloja oikealla ja aivolohkoihin meinasi hiipiä pieni epätoivo. Tästä kuitenkin pienen itselle järjestetyn puhuttelun jälkeen selvittiin ja kaksi viimeistä päivää lyönnit olivat enemmän kohti lippua ja välillä mitassakin. Paltamossa birdieitten tekeminen on erittäin kannattavaa, koska kenttä antaa siihen paljon mahdollisuuksia. Myöskin bogeja useimmiten tulee, joten siksi birdiemäärän on oltava korkea. Kentällä on paljon avauksia ja kakkoslyöntejä, joilla uskalluksen pitää olla kohdillaan. Jos veto ja pää on kunnossa, niin hyviä tuloksia pystyy tekemään kovaa tahtia. Jos taas missejä tulee liikaa, niin birdiet muuttuvat yhtäkkiä bogeiksi tai tuplabogeiksi. Tämä alkaa kolmen päivän kisassakin luoda isoja eroja hyvien ja huonojen pelaajien välille. Tänne on siis kivempi tulla itseluottamus visusti takataskussa.
Putterin vaihdoskin oli loppujen lopuksi onnistunut valinta edellisestä kisasta tähän. Löysin varsinkin viimeisenä päivänä kadoksissa olleen puttiasennon uudestaan. Moni ehkä ajattelee putatessa liikaa pelkkää putterin liikettä ja tällöin hyvän ja tukevan asennon ottaminen unohtuu. Jos asento ei tunnu hyvältä ja keho ei lähde tästä asennosta toimimaan joka kerta samalla tavalla, harmeja on varmasti luvassa. Muutokset ovat usein ulkopuolisen silmään täysin merkityksettömiä, mutta tämänlaisessa hienosäädössä kyse saattaakin olla täysin hämäristä asioista. Joskus kädet ovat vähän liian alhaalla tai jalkojen asento on napsun liian kapea tai hartiat eivät ole hyvässä linjassa. Pienikin ero voi olla ratkaisu puttien linjaan lähettämisessä. Ainakin itselle asennon löytämisen jälkeen puttaaminen on vain linjojen lukemisesta kiinni. Itseluottamus on myös eri tasolla, kun tietää ja uskoo, että pallot lähtevät haluttuun suuntaan halutulla nopeudella.

Kausi jatkuu seurajoukkueiden SM-kilpailuilla

Tulimme vielä sunnuntaina takaisin kotiin, joten alkuviikosta kerkeää vähän levätä. Kilpailut jatkuvat tällä viikolla seurajoukkueiden SM-kilpailuilla. Pitkälle reissuun ei tarvitse lähteä, koska kisat pelataan Espoon Golfseurassa. Välillä on ihan hauska päästä pelaamaan joukkuekilpailua omien kisojen välissä. Tämä ei myöskään ole se kaikkein vakavin kisa, joten kiva saada tähän väliin yksi erityyppinen koitos pitkän edellisviikon jälkeen. Voittoahan sitä silti lähdetään hakemaan, yksi on jo plakkarista muutaman vuoden takaa! Sillä kertaa sitä piti lähteä Imatralle asti metsästämään, joten nyt on jo melkein kuin kotikenttä kyseessä. Kisassa pelataan Foursome-, Best Ball- ja Single- pelimuotoja. Kisan jälkeen pääsee juhannuksen viettoon. Pyhät on perinteisesti muutaman päivän breikki golfista keskelle kesää ja se tulee yleensä hyvässä kohdassa. Kisat jatkuvat heti taas seuraavalla viikolla, joten kauaa ei kerkeä ruuti kuivumaan.
Seuraavat henkilökohtaiset kisat ovat PGA:n mestaruuskilpailut, Reikäpelin SM-kisat ja Lyöntipelin SM-kisat. Paljon olisi mestaruuksia tarjolla ja kyllähän se järkevää olisi välillä voittaakkin? Viime vuodesta menen puolustamaan tuota reikäpelin mestaruustitteliä ja kyllähän se olisi makeaa ottaa ”back-to-back”. Kisoissa on ollut nousujohteisuutta, joten nyt vaan vähän lisää kaasua polkimiin!
Puhis

Tässä aikaisemmat Peter Puhakan ammattigolfarin arkea -blogitekstit:

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 1: Kuka ihmeen Peter Puhakka?

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 2: Aina ei mene niin kuin elokuvissa

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 3: Golf is a momentum game

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 4: Mikä golfissa on tärkeintä?

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 5: Rutiinit yksinkertaisiksi – ajatukset selkeiksi

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 6: Mistä syntyy hyvä chippi?

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 7: Kauden ensimmäinen Finnish Tour -kisa takana

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 8: Lumisade ja golf eivät ole se paras yhdistelmä

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 9: Alastaron Finnish Tour -kisa takana

Ammattigolfarin arkea – osa 10: Flunssa riivasi Peuramaan kisassa