Ammattilaisgolfaaja Peter Puhakka kertoo, miten löydät itsellesi parhaiten sopivan urheilulajin

Ammattilaisgolfaaja Peter Puhakka kertoo, miten löydät itsellesi parhaiten sopivan urheilulajin

Viimeisimmässä blogipostauksessaan golfaaja Peter Puhakka kirjoitti ammattilaisurheilun ja tavallisen työnteon eroista. Tällä kertaa Puhakka vinkkaa, mitä kannattaa huomioida, kun etsii itselleen sopivaa urheilulajia. Hän kertoo myös, millä perusteilla päätyi itse omien suosikkilajiensa pariin.

Omien vahvuuksien pohjalta kiinnostavien lajien pariin

Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa urheilun eri näkökulmista tai tarkemmin siitä, mikä on saanut minut syttymään urheiluun. Itse olen aina ollut kiinnostunut kaikenlaisista peleistä. Olen urheillut nuorena myös perinteisempiä lajeja, mutta oikeasti minua on sytyttänyt kaikki eritoten taitoa vaativat lajit. En tarkoita tällä sitä, että esimerkiksi kuulantyönnössä ei tarvitse taitoa lajin suorittamiseen, mutta tämänkaltaisessa urheilussa mennään hyvin vahvasti fyysiset ominaisuudet edellä. En ole ikinä ollut mitenkään vahva tai nopea, mutta opin liikeratoja ja erilaisia taktisia asioita helpommin. Myöskin oman mielenkiinnon kannalta haluan, että urheilussa on ideana esimerkiksi pallon saaminen reikään tai maaliin.

Monessa lajissa ihmismieli on fyysisiä ominaisuuksia tärkeämpi tekijä

Tarvitsen virikkeeksi siis maalin/pussin/kentän/vastustajan. Mustavalkoisesti voisi myös sanoa, että itse urheilusuoritukset ovat taka-alalla ja pääosaa näissä lajeissa näyttelee joku aina mukana oleva tavoite pelin voittamiseen. En tykkää juosta lenkillä, mutta tykkään juosta padelpallon perässä. En IKINÄ lähtisi vapaaehtoisesti 10 kilometrin kävelylenkille, mutta golfkierroksella suoritus tulee kuin itsestään. Saan suurta nautintoa tulosten parantuessa, vastustajia voittaessa ja vain pelistä nauttiessa. Tykkään lajeista, joissa aivot joutuvat tekemään jatkuvasti töitä ratkaisujen löytämiseksi. Peli elää koko ajan ja aina tulee vastaan uudenlaisia tilanteita.

Golfissa tai tenniksessä ei tyylipisteitä jaeta

Pelaamiani pelejä yhdistää myös usein se, että ne ovat hyvin vahvasti orientoituneita lopputulokseen välittämättä tyylistä. Kaikissa suorituksissa on totta kai paljon tekniikkaa, mutta paras on se, joka saa pallon vähimmillä lyönneillä reikään tai eniten pisteitä jne. Tämä antaa tietynlaisia vapauksia ja mahdollisuuksia toteuttaa itseään eri tavoilla.

Toisessa ääripäässä olisi tietysti arvosteluun perustuvat lajit. Esimerkiksi mäkihypyssä tulee tulla alas tietyllä tavalla tai uimahyppääjään pitää tehdä tietynlaisia hyppyjä voittaakseen. Näissä on omat haasteensa ja nämä kiehtovat toisenlaisia ihmisiä kuin itse olen.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut