Ammattilaisurheilijalle tavallinen työnteko käy lomasta – Peter Puhakka lähti ”normaaleihin” töihin

Ammattilaisurheilijalle tavallinen työnteko käy lomasta – Peter Puhakka lähti ”normaaleihin” töihin

Ammattilaisgolfaaja Peter Puhakka lähti ”normaaleihin” töihin kuluneen kisakauden loputtua, ja kirjoittaa tällä kertaa eroista ammattilaisurheilun ja tavallisen työnteon välillä. Lue Rizkin blogista, miksi tavallinen työnteko tuntuu Puhakan mielestä lomalta.

Peter Puhakka: ”Ammattilaisurheilun ja tavallisen työnteon välillä on valtava ero”

Urheilun osalta on tällä hetkellä hiljaiseloa menossa, joten siihen suuntaan ei hirveästi kerrottavaa ole. Päivät ovat kuluneet hyvin pitkälti töitä tehdessä ja kassaa tuleviin reissuihin kerätessä. Hommia painaessa tulee kuitenkin mietittyä asioita ja ajattelin niitä vähän jakaa tämänkertaisessa tekstissä.

Yrittäjä voi samaistua ammattilaisurheilijan elämään

Yksi fiiliksistä on ollut, että onpa helppoa olla vain töissä ja tehdä rahaa omaan taskuun joka päivä. En tarkoita tällä sitä, että haluaisin näin tehdä lopunelämääni, mutta kontrasti ammattiurheiluun on valtava. Esimerkiksi moni yrittäjä varmasti pystyy samaistumaan näihin fiiliksiin. Omassa leipälajissani töitä tehdään joka päivä ja palkkapäivä tulee joskus, jos tulee.

Motivaatio työn tekemiselle ei ole raha, vaan unelma jota kohti painetaan hommia. Se tuo tullessaan tietysti kaikkien positiivisten puolten lisäksi myös stressiä. Mistä saan rahat seuraavaan reissuun tai budjetin seuraavan vuoden kisoihin? Rahaa tulee sisään toivottavasti kisoista ja loistavilta yhteistyökumppaneilta, jotta pelaamista voi jatkaa taas seuraavan vuoden.

Seuraava kisakausi starttaa alkuvuodesta

Totta kai tälläkin hetkellä suunnittelen myös tulevaa, ja varasinkin lennot Espanjaan tammikuun alkuun. Kisat alkavat näillä näkymin helmikuussa ja siitä alkaa pyöriä kisakausi 2018. Ensimmäiset kisat ovat tosin Katalonian alueella ja tämän hetken tilanteiden mukaan ei voi aivan satavarma peleistä siellä olla. Kunnon harjoittelu on tarkoitus aloittaa marraskuusta lähtien ja siinä on hyvä tovi aikaa valmistautua ennen ensimmäisiä koitoksia.

Olen urheillut kauden päättymisen jälkeen sen minkä olen töiltäni kerennyt. Alkaa tuntua, että kroppa olisi paljon valmiimpi ensi kauteen, mikäli jatkan samalla tahdilla tästä eteenpäin. Mailat ovat pysyneet visusti huoneen nurkassa, mutta tällä varmistetaan täydellinen omistautuminen lajille, kun sen aika taas koittaa. On hyvä ottaa välillä etäisyyttä lajitreenistä ja unohtaa kaikki turhat ajatukset. Pääsee lähtemään uuteen kauteen puhtaammalta pöydältä ja intoa täynnä. Jospa ensi vuodesta tulisi kaikkia edellisiä parempi?

Lue Peter Puhakan blogi kokonaisuudessaan!

 

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut