Ammattigolfarin arkea – osa 6: Mistä syntyy hyvä chippi?

chippi Peter Puhakan matkassa osa 6 / Pallomeri.net

Ammattigolfarin arkea -juttusarjan kuudennessa blogissa käydään läpi, miten syntyy hyvä chippi. Peter Puhakka antaa videolla myös esimerkkejä.

Moro!

Terveisiä täältä kotoisesta Suomesta. Olen nyt pari päivää kerennyt olla kotona ja aika rauhallisissa merkeissä on mennyt paluu vielä toistaiseksi. Kelit eivät ole sitä parhainta mahdollista, joten treenien osalta ei ole ollut kiire ulos. Lähiaikoina ilma alkaa varmasti lämpeämään ja kentät aukeamaan ihan kunnolla. Pitäisihän meidän jo parin viikon päästä pelata kisaa, joten olisi syytäkin alkaa vähän olosuhteiden parantumaan.

Palataan vielä Espanjan lämpöön ja otin teille yhden helpon ja yksinkertaisen lähipelitreenin videolle. Videossa treeniin on valittu kaksi eri kohdetta ja kumpaankiin kohteeseen lyödään kolme erilaista lyöntiä. Ensin matala, sitten ”normaali” ja sen jälkeen korkea chippi. Hyvin yksinkertainen tapa saada tuntumaa mailan lapaan ja kontrollia erilaisiin pallon lentokaariin. Kohteita voi olla mielellään tuo kaksi tai enemmän. Yhteen kohteeseen hommasta tulee helposti liian yksipuolista.

Chippi á la Peter Puhakka

Hommaa voi myöskin varioida loputtomasti esimerkiksi niin, että ensin lyö matalan ensimmäiseen, sitten korkean taakse jonka jälkeen keskiketterän taas eteen. Mitä enemmän vaihtelevuutta, sen haastavampi ja parempi treenistä tulee. Jos tämä vielä lisää mielenkiintoa treenejä kohtaan, niin se on entistä parempi.

Normaalisti treeneissä tykkään todella paljon kisata kavereitten kanssa ja saan paljon enemmän energiaa irti itsestäni sillä tavalla. Tämä ei kuitenkaan ole aina mahdollista ja järkevintä, joten tälläiset yksinkertaiset harjoitteet pitävät mielenkiinnon pidempään yllä. Yhteen kohteeseen robottimainen junttaus ei ole paras mahdollinen tapa treenata ja mielestäni se ei myöskään ole se mielekkäin. Varsinkin lähipelissä on se hyvä puoli, että jokaisella lähipelialueella erilaisia paikkoja saa varmasti paljon ja kohteita on aina mistä valita. Jos intoa löytyy, niin variaatioita on mahdottomasti.

Tästä motivatiota kevään ensimmäisiin treeneihin!

Puhis

Tässä aikaisemmat Peter Puhakan ammattigolfarin arkea -blogitekstit:

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 1: Kuka ihmeen Peter Puhakka?

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 2: Aina ei mene niin kuin elokuvissa

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 3: Golf is a momentum game

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 4: Mikä golfissa on tärkeintä?

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 5: Rutiinit yksinkertaisiksi – ajatukset selkeiksi