Peter Laviolette toimii Yhdysvaltojen päävalmentajana jääkiekon MM-kisoissa

Peter Laviolette toimii Yhdysvaltojen päävalmentajana jääkiekon MM-kisoissa

Yhdysvallat pelaa kevään jääkiekon MM-kisoissa nimekkäässä komennossa, sillä maajoukkueen päävalmentajana toimii NHL:stä tuttu Peter Laviolette.

Peter Laviolette ehti toimimaan yli viiden kauden ajan Nashville Predatorsin päävalmentajana, kunnes työt loppuivat kesken tämän kauden potkuihin. Tätä ennen mies on toiminut Carolina Hurricanesin ja Philadelphia Flyersin luotsina, missä ensimmäiseksi mainitussa tilille tuli myös Stanley Cupin voitto.

Kokenut luotsi ei ole myöskään ensikertalainen maajoukkueessa, sillä tulevat MM-kisat ovat miehelle jo neljännet. Edellisen kerran Laviolette on nähty Yhdysvaltojen peräsimessä vuoden 2014 MM-kisoissa.

Laviolette on kovan haasteen edessä, sillä USA ei ole juurikaan juhlinut menestyksellä MM-kisoissa. Viime vuosina kasassa on ollut todella nimekkäitäkin joukkueita, mutta tästäkin huolimatta kisat ovat päättyneet pettymykseen.

USA on myös Leijonien kannalta mielenkiintoinen joukkue, sillä Suomi aloittaa maailmanmestaruuden puolustamisen juuri Lavioletten ryhmää vastaan 8. toukokuuta.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut