Video: Ratakelaajan tuolia sabotoitiin – tuoli korjattiin viime hetkillä, tuloksena kultamitali ja paralympiaennätys

Peter Genyn ratakelauksen kultamitali / Pallomeri.net

Paralympialaisissa elettiin upeaa tarinaa, kun kultamitali pujotettiin ratakelaaja Peter Genyn kaulaan, vaikka hänen tuoliaan sabotoitiin.

Tokion Paralympialaisissa koettiin aivan Hollywood-tason draamaa, kun ratakelaaja Peter Genyn saapui kisapaikalle T51-luokan 100 metrin kelauksen finaalia varten. Hän saapui paikalle kolmea varttia ennen lämmittelyjen alkamista ja vastassa odotti karmiva näky.

Mitä ilmeisimmin joku Genynin kilpakumppaneista oli vajonnut todella alas, sillä Genynin kisatuolia oli sabotoitu rankasti. Tuolista oli puhkottu kolme rengasta ja myös runkoa oli hajotettu.

Mainos alkaa

Genyn kuitenkin päätti olla luovuttamatta ja yhdessä tiiminsä kanssa he pistivät tuolin takaisin kasaan varaosia sekä vanhaa kunnon ilmastointiteippiä käyttäen. Uskomatonta kyllä, tuoli saatiin kisakuntoon juuri ajoissa.

Vielä uskomattomampaa on toki se, mitä itse radalla tapahtui. Genyn nimittäin kelasi aivan mykistävän kisan, josta tuloksena oli niin kultamitali kuin uusi paralympiaennätyskin. Uusi ennätysaika on nyt 20,33 sekuntia.

Kultamitali oli hyvin kaukainen ajatus, kun Peter Genyn korjasi sabotoitua tuoliaan tuntia ennen kisaa:

Sitkeys kannatti, sillä hän voitti kultaa uudella paralympiaennätyksellä:

Katso myös: Video: Maailmanennätyksen tehnyt kuulantyöntäjä menetti kultamitalin käsittämättömällä tavalla