Näin toimii naisjefun nelinkertainen Suomen mestari Helsinki Wolverines

Helsinki Wolverines

Pallomeren #Pelipaikoilla-podcastin syyskauden päätösjakso toteutettiin amerikkalaisen jalkapallon ympärillä ja vieraaksi saapuivat neljä kertaa peräkkäin Suomen mestaruuden voittaneen Helsinki Wolverinesin päävalmentaja Pekka Lamminsalo sekä keskushyökkääjä Tytti Kuusinen.

Podcastin vieraana nelinkertainen Suomen mestari Helsinki Wolverines

#Pelipaikoilla-podcast toteutti tällä viikolla jakson jenkkifutiksesta ja vieraaksi naisten sarjan neljä kertaa peräkkäin voittaneen Helsinki Wolverinesin päävalmentaja Pekka Lamminsalo sekä keskushyökkääjä Tytti Kuusinen. Offseasonia viettävän kaksikon kanssa pureuduttiin erityisesti naisjenkkifutikseen, mutta samalla saatiin kuulla hyviä oppeja myös valmentamisesta ja omistautumisesta lajille.

Valmentamisessa tärkeintä on kertoa miksi asioita tehdään.

Mielenkiintoista asiaa kuullaan valmentamiseen liittyvistä taidoista, joita Lamminsalo avaa jaksossa omien kokemuksiensa pohjalta.

Mainos alkaa:

– Pakko kyllä myöntää, että yksi parhaita asioita itselle on ollut justiin se, että on pystynyt kehittymään valmentajana on juurikin se, että on joutunut miettimään miksi asioita tehdään.

Kysyttäessä pelaajan näkökulmaa asiaan komppaa Kuusinen Lamminsalon kommentteja kertoen, että syyn avaaminen tiettyjen harjoituksien tekemiselle on hänelle erittäin tärkeää.

– Kyllä, se on ehdottomasti se kaiken A ja O, kun käydään vaikka jotain uutta tekniikkaa läpi, että kerrotaan miksi sitä tehdään ja miten se hyödyttää minua ja joukkuetta.

Suomen taso on kova – USA luonnollisesti ylivoimainen

Kuusisen oli tarkoitus pelata kulunut kesä USA:ssa, mutta maailman muuttunut tilanne teki stintistä lyhyemmän kuin oli ajateltu. Lyhyt pätkä jenkkilässä oli kuitenkin silmiä avaava ja taso USA:ssa onkin itseoikeutetusti maailman kovin.

–  Pelaajat olivat paljon taitavampia ja isokokoisempia ja pelinopeus on paljon korkeampi, muotoilee Kuusinen kokemuksiaan USA:sta.

Suomikin on niittänyt menestystä lajissa, sillä Kuusisen edustamalla joukkueella on vyöllään kaksi Euroopan mestaruutta. Nosteessa olevalla lajilla onkin Suomessa hyvät näkymät tulevaan.

Paljon mielenkiintoista asiaa jenkkifutiksesta meiltä ja maailmalta sisältävän jakson pääset kuuntelemaan Spotifyssa, SoundCloudissa ja Apple Podcastsissa alla olevista linkeistä.

Spotify: https://open.spotify.com/episode/2Hlrfq4Ak6Gpqarj8zFe37?si=N_ZWYEKNSp6wGLaoZBqgpQ

SoundCloud: https://soundcloud.com/pelipaikoilla/vieraana-helsinki-wolverines

Apple Podcasts: https://itunes.apple.com/fi/podcast/pelipaikoilla-podcast/id1449480994?mt=2

Kuuntele myös aiemmat lähetykset

Pallomeren Pelipaikoilla-podcastin aiemmat lähetykset löydät kätevästi TÄÄLTÄ.

Pallomeri.net -sivustolta löydät päivittäin kaikki urheilumaailman päivän kuumimmat puheenaiheet sekä urheilu-uutiset poimituista eri lähteistä. Urheilu-uutisten lisäksi ilahdutamme lukijoitamme päivittäin ilmestyvillä hauskoilla videoilla, mahtavilla kilpailuilla sekä muulla urheiluaiheisella sisällöllä.