#Pelipaikoilla: ”Mikä v*tun väärä??”

Pesäpallo. Tahko Pihkalan kehittämä suomalainen kansanurheilu. Pitkät perinteet omaava laji ja sen Suomisarjan ottelu Hämeenlinnan Paukku vastaan Jokioinen. Tämä tapahtuma osui täydellisesti oman kisakauden avauksen kanssa yhteen, joten olihan Pallomeren sponsoroimaa Hämeenlinnan Paukkua lähdettävä kannustamaan. Omat muistikuvat koko lajista ulottuivat jonnekin yläasteen hegemonisiin pesismatseihin.

Sääntöjen kertausta tuli heti puhelimessa Herra Pallomereltä. ”Neljä vuoroparia jaksoa kohden, kaksi jaksoa ja jos menee tasan niin mennään kolmanteen.” Tyhjää löi jo tässä vaiheessa…

Avausheitto Avausheitto suoritettiin ykköspesältä lukkarille: Osui hienosti räpylään!

Sain jopa kunnian päästä suorittamaan Hämeenlinnan areenalla avausheittoa ja valitsemaan ottelun parhaat pelaajat. Mennään kuitenkin itse otteluun ja erityisesti tapahtumaan.

Tällä kertaa saavuimme paikalle golfkaverini kanssa hyvissä ajoin. McDonaldsin kautta paikalle ja lipputiskille, joka oli romanttisen koruton. Kaveri veloitti kolme euroa lippua kohden, mutta varsinaisia lippuja ei ollut olemassakaan. Tämä homma pyörii täydellä talkootyöllä.

Katsojamäärä kahdessa katsomossa oli arviomme mukaan noin 75. Varsinaista tiliä lipputuloilla joukkue ei varmasti tee pitkässä juoksussa, mutta kyllähän joukkueen saunailtaan kertyy mukava potti pitkässä juoksussa.

Ottelun alussa olin sääntöjen kanssa vielä täysin ulapalla: Ensimmäisestä väärästä tuli vapaataival kentälle, laittomasta lyönnistä vedettiin uudestaan ja lukkari kopitteli jatkuvasti etukentän kanssa. Lyöntijärjestys oli ennakkoon määritelty, jokeria käytettiin ilmeisesti tärkeissä kohdissa. Sisävuoroa pelaavan joukkueen pelaajat huusivat jatkuvasti: ”VÄÄRÄ!!!”

PalloMeri

Pallomeri.netin logo ja lippis löytyi paitsi pelaajilta, mutta myös monelta katsojalta – myös meiltä!

Jokioinen otti kovan alun otteluun vetämällä ensimmäiseen sisävuoroon viisi juoksua. Ensimmäinen jakso oli täten lähes taputeltu ja päättyikin muutaman lyönnin turvin vierasjoukkueelle. Paukun sisäpelissä pari pelaajaa sai lyötyä loistavia kotiutuksia, mutta varsinaisesti liukuhihnalta juoksuja ei nähty. Kerran kotijoukkueen pelaaja vetäisi oman joukkueensa kapteenia pallon kaulaan siirtäessä häntä ykköspesältä kakkospesälle.

Sain kunnian whatsuppailla joukkueen kapteenin kanssa ja hän selvitti minulle tätä VÄÄRÄ!!! -huutamista. ”Syötöstä siinä huudetaan. Siinä voi olla väärä, vaikka pallo osuisikin lautaseen. Syöttö voi olla liian matala, tai asento väärä.” Vähän sama homma kun fudiksessa siis kun oman joukkueen mielestä vastustaja rikkoo jatkuvasti ja pelaa kauheaa sikaa!

Jos kakkosdivarin fudiksessa yleisin sana alkoi myös V-kirjaimella ja sitä viljeltiin jatkuvasti, niin pesiksessä emme kuulleet tuota sanaa kertaakaan katsomoon. Väärä jäi kyllä kaikumaan päähän isosti.

Väärä oli myös täysin hatusta vedetty kannatusvetoni Paukulle. Neljännessatanen paukahti NordicBetille kun Jokioinen taisteli voiton supervuorosta. Paukku kuitenkin venyi toisen jakson lopulla upeasti tasoihin ja ohi saavuttaen ilmeisesti yhden pisteen ottelusta sarjataulukoihin.

Tapahtumana kyseessä oli suomalaista urheilukulttuuria versova parituntinen. Katsomossa oli niin nuorta kuin vanhaa sakkia. Ilma oli hieman kylmä, joka teki paikallaan istumisesta loppupeleissä vähän epämukavaa. Lämpimänä kesäiltana muutaman virvokkeen kera voisin mielelläni kuvitella katsovani vastaavaa ottelutapahtumaa #Pelipaikoilla Hämeenlinnan jokirannassa.

Vieläkin hämmentää tosin tämä VÄÄRÄ! Mutta nämä on näitä lajin hienouksia, mitä meidän ensikertalaisten ei välttämättä kuulukaan tajuta. Todella hämmentävän hauskan kuuloista ja näköistä se oli kun isot miehet karjuvat tuota sanaa vähintään 200 kertaa ottelun aikana. Kovin montaa varsinaista väärää ei pelissä puhallettu!