SK: Pelicans sai valtiolta maksimituet – KalPa ja Sport jätettiin nuolemaan näppejään

Pelicans pelicansin / Pallomeri.net

Suomen Kuvalehti kertoo, että valtiontukea hakeneet liigaseurat kokivat vaihtelevat kohtalot. Pelicans sai maksimieurot, KalPa ja Sport jäivät ilman.

Suomen Kuvalehti uutisoi, että liigaseuroista KalPa, Pelicans ja Sport hakivat koronakriisin vuoksi myönnettävää yritusavustusta valtion rahoitusyhtiöltä Business Finlandilta.

Business Finland myöntää kehitysrahoitusta pienille ja keskisuurille yhtiöille. Tuki on tarkoitettu yrityksille, jotka työllistävät yli viisi henkilöä. Suomen Kuvalehden listalla ovat 16. huhtikuuta mennessä tehdyt päätökset. Haku on ollut auki 19. maaliskuuta lähtien.

Tukea anoneista seuroista Pelicansille myönnettiin suurin mahdollinen avustus, joka on suuruudeltaan 100 000 euroa. KalPa ja Sport sen sijaan joutuivat nuolemaan näppejään eivätkä saaneet lanttiakaan.

Mainos alkaa

16. huhtikuuta mennessä Business Finland oli tehnyt lähes 5200 myönteistä tukipäätöstä. Hylättyjä päätöksiä oli yli 1 300, joka on viidesosa kaikista hakemuksista.

Suurin osa hylätyistä hakemuksista liittyy yrityksen taloudelliseen asemaan. Toinen syy hylkäykselle Suomen Kuvalehden haastatteleman Business Finlandin johtajan Reijo Kankaan mukaan se, että yhtiö ei ole hakenut rahoitusta kehittämistoimintaan.

– Meidän rahoitus perustuu siihen, että pitää olla kehittämistä. Se voi olla hyvin käytännönläheistä näissä hankkeissa. Jos on selkeästi investointityyppinen asia, sitä me ei voida rahoittaa, Kangas toteaa.

Rahoitusta ei ole tarkoitettu myöskään yrityksen perustoiminnan pyörittämiseen. Koronaviruksen aiheuttama taloudellinen kriisi on johtanut monella yhtiöllä siihen, että kulut juoksevat, mutta rahaa ei liiketoiminnan pysähdyttyä saada sisään. Edellytyksenä on myös, että yhtiöt itse kattavat 20 prosenttia kehityshankkeiden kustannuksista.

Rahankäyttöä valvotaan lähinnä loppuraportoinnin avulla. Yritykset laativat raportin ja Business Finland teettää osasta hankkeita tarkemman selvityksen.

– Loppuraportoinnissa yritys kertoo, mitä on tehnyt ja miten asiat ovat menneet eteenpäin. Ei me kaikkia hankkeita, varmaan ymmärrät, tulla tarkastamaan, Kangas sanoo.

Lue myös: Jenkkiselostaja sai miljoonan dollarin tarjouksen aikuisviihdessivustolta


Joukkueet: ,,