Pelicans lomauttaa suurimman osan pelaajistaan – johtaako raju ratkaisu joukkopakoon?

Pelicans pelicansin / Pallomeri.net

Pelicans tiedottaa tehneensä kovan ratkaisun. Kun neuvottelut eivät tuoneet ratkaisua, päätti seura tilapäisesti lomauttaa suuren osan joukkueestaan.

Pelicans tiedottaa päättäneensä tilapäisiä lomautuksia koskeneet yt-neuvottelut. Neuvottelujen tarkoituksena oli löytää yhdessä pelaajien kanssa ratkaisu mahdollisten lomautusten välttämiselle, mutta tulokset jäivät laihoiksi.

Pelicansin tiedotteessa todetaan, että toimenpiteet ovat välttämättömiä, joten seura päätti lomauttaa suurimman osan pelaajistaan tilapäisesti. Lomautukset ovat voimassa 27.4.2020-24.7.2020.

– Emme löytäneet yhteistä ratkaisua, jossa säästötoimet olisivat olleet seuran talouden kannalta riittävät. Tämä on sekä seuran että pelaajien kannalta ikävä tilanne, mutta elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii toiminnan sopeuttamista, toteaa toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu seuran tiedotteessa.

– Pelaajisto on ymmärtänyt tilanteen vakavuuden ja halunnut olla talkoissa mukana, mutta neuvotteluissa ei löydetty valitettavasti ratkaisua. Seuran ehdotusta emme voineet hyväksyä ja teimme oman, mielestämme reilun vastatarjouksen, mutta se ei ollut puolestaan seuralle riittävä. Valitettavaa, että yhteisymmärrystä ei löytynyt, kommentoi puolestaan joukkueen kapteeni Hannes Björninen.

Lomautettujen pelaajien joukossa ovat kaikki viime kauden joukkueesta jatkavat kokeneemmat pelaajat. Sen sijaan nuoria alle kaksi kautta Liigassa pelanneita pelaajia lomautukset eivät koske.

– Syy lomautuksille on taloussäästöt, jotka ovat huomattavasti merkittävämmät, kun puhutaan kokeneempien pelaajien palkoista. Lisäksi kokemattomammat pelaajat hyötyvät ja tarvitsevat enemmän ohjattua harjoittelua, avaa Kolu.

Viime viikolla uuden päävalmentajansa Tommi Niemelän sopimuksen julkaissut seura on päättänyt olla tiedottamatta uusista pelaajasopimuksista.

– Tarvitsimme merkittäviä säästöjä pelaajapalkkojen osalta. Mielestämme olisi ollut väärin kannattajiamme sekä pelaajia kohtaan julkaista uusia sopimuksia ennen kuin tiedämme yt-neuvotteluiden lopputuloksen, kertoo Kolu.

Lomautuspäätös voi pahimmillaan aiheuttaa jopa joukkopaon seurasta, sillä lomautetuilla pelaajilla on mahdollisuus irtisanoa pelaajasopimuksensa. Kolun mukaan lähtijöitä ei vielä ole.

– Minulla ei ole tiedossa, että olisi lähtijöitä, mutta mahdollisesta se on. Pallo on nyt lomautetuilla pelaajilla itsellään. Uusien julkistuksien osalta tiedämme varmasti, että he tulevat pelaamaan meillä ensi kaudella.

Lue myös: Jokerit julkisti jatkosopimuksia – Petri Kontiola ei jatka narripaidassa


Joukkueet: