Pelicans joutui kiperään paikkaan – hallin kattohälyttimet laukesivat vain tunteja ennen playoff-avauksen alkua

Pelicans kotihalli Isku Areena

Liigan playoffien ensimmäisen kierroksen ottelu Pelicans-KooKoo joutui uhan alle, kun Lahden jäähallin kattohälyttimet menivät päälle.

Lahden Pelicansin ja Kouvolan KooKoon välinen Liigan playoffien ensimmäisen kierroksen avausottelu joutui uhan alle päivällä, kun Lahden jäähallin kattoanturit alkoivat hälyttää. Tämä tarkoitti sitä, että hallin katolla oli liian painavasti lunta, jotta hallia olisi turvallista käyttää.

Lahden hallissa oli tarkoitus pelata klo 13 alkaen U20 SM-liigan playoff-peli, mutta tuo ottelu siirrettiin pelattavaksi Heinolaan. Illan Liiga-ottelu oli pitkään uhan alla ja Etelä-Suomen Sanomien mukaan varavaihtoehtona olisi ollut pelin mahdollinen siirto lauantaille.

Toimittaja Eerikki Lyytikäisen Twitter-tilillä jakama kuva kuitenkin paljasti ratkaisun. Hallin katolle oli kiivennyt työmiesten remmi, joka kolasi katolta lunta pois.

Tämä toi toivotun lopputuloksen ja ESS:n toimittaja Mikael Hoikkala kertoi Twitterissä, että peli tullaan pelaamaan, ellei yllättäviä takapakkeja ilmene. Kattoanturit lakkasivat hälyttämästä hieman neljän jälkeen eli noin kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Samalla Hoikkala paljasti myös, että runkosarjan päätöskierroksen ottelu Pelicansin ja HPK:n välillä oli samasta syystä uhattuna, mutta asia ei tuolloin tullut julkisuuteen asti.

Tältä näytti tohina Lahden jäähallin katolla pari tuntia ennen Pelicans-KooKoo -ottelun alkua:

Katso myös: NHL:ssä koominen tilanne – kukaan ei halunnut koskea kiekkoon


Joukkueet: ,