Video: Absurdi tilanne Liiga-ottelussa – tuomari hyväksyi maalin virheellisesti, Pelicans-valmentajan valitus käänsi tuomion

Tommi Niemelä Pelicans & päätuomari Jarno Heikkinen Liiga / Pallomeri.net

Keskiviikon Pelicans-KooKoo -ottelu osoitti, että tuomarit ovat erehtyväisiä, mutta myös sen, että he onneksi kuuntelevat järkipuhetta.

Keskiviikon Liiga-kierroksen hämmentävin tilanne nähtiin Pelicans-KooKoo -ottelun toisessa erässä, kun KooKoolle oli tulossa rangaistus ja kiekko päätyi Pelicansin maaliin.

Pelicansin Matias Rajaniemi kuljetti kiekkoa keskialueelle ja kääntyi tarkoituksenaan antaa syöttö joukkuetoverilleen. Syöttö kuitenkin osui KooKoon Samuli Ratiseen, nousi ilmaan ja vieri kotijoukkueen pussiin.

Mainos alkaa:

Päätuomari Jarno Heikkinen näki tilanteen lähimpää ja vaikutti täysin hämmentyneeltä tv-kuvissa heti tilanteen jälkeen. Heikkinen piti ensin palaverin muun tuomarinelikon kanssa ja päätyi osoittamaan keskelle maalin merkiksi.

Ongelmana tässä oli se, etteivät jääkiekon säännöt tunne moista maalia minkään pykälän varjolla, joten Heikkinen mitä ilmeisimmin ei nähnyt kiekon osuvan Ratiseen, jolloin hän tulkitsi Rajaniemen vain sählänneen kiekon omaan maaliin.

Tilanne sai yllättävän käänteen, kun Heikkinen meni keskustelemaan asiasta Pelicansin päävalmentajan Tommi Niemelän kanssa. Niemelä sai keskustelun myötä vedottua Heikkiseen ja perusteltua argumentin niin kattavasti, että Heikkinen päätti katsoa maalin vielä videolta.

Toki tilanne sai absurdin lisäjuonteen vielä siitä, että Heikkinen näytti menevänsä katsomaan mahdollista potkuliikettä, jolla ei ollut tilanteen kanssa mitään tekemistä. Sääntökirja (sääntö 114, pelitilanne 3) sanoo yksiselitteisesti, ettei tällaisessa tilanteessa tullutta maalia tulisi hyväksyä.

Tämä myös kerrottiin Heikkiselle nopeasti Liigan tilannehuoneesta, jolloin Heikkinen muutti tuomionsa, hylkäsi maalin ja pisti KooKoon rangaistuksen täytäntöön.

KooKoo voitti ottelun maalein 3-1.

Pelicans-valmentaja Tommi Niemelä vetoaa tuomariin ja älytön tuomio muuttuu:

Katso myös: Video: Vancouver tehtaili komean osuman – asialla kolmikko Pettersson-Hughes-Miller


Joukkueet: ,