Pelén vanha seura väittää: Leo Messi ei rikkonutkaan brassilegendan ennätystä

Leo Messi Barcelona La Liga UCL Mestarien liiga - pallomeri.net

Leo Messi nousi viime viikolla kaikkien aikojen eniten maaleja yhden seuran riveissä iskeneeksi pelaajaksi. Vai nousiko sittenkään?

Messi iski joulua edeltävänä viikonloppuna uransa 643. maalin Barcelonan paidassa, mikä nosti hänet “virallisten” lähteiden mukaan Pelén rinnalle eniten saman seuran nutussa maaleja viimeistelleeksi pelaajaksi.

Kaksi päivää myöhemmin ottelussa Real Valladolidia vastaan Messi osui jälleen, ja tätä osumaa juhlistettiin Pelén ohi kaikkien aikojen listalla nousemisen kunniaksi.

Nyt brassilegendan seura Santos väittää, ettei homma menekään aivan näin.

Santosin mukaan harjoitusotteluiden maalit on myös laskettava, ja niitä Peléltä löytyykin sitten melkoinen kasa. Mikäli treenimatsien osumat lasketaan mukaan, Pelén saldo on 1 091, eli Messillä olisikin vielä 448 maalia matkaa ennätyksen rikkomiseen.

Santos avasi näkemystään tiedotteessa.

– Ottelut pelattiin virallisissa peliasuissa, virallisin säännöin. Määrä on ehdoton. Maali Eibaria vastaan on tilastollisesti samanarvoinen kuin maali Valenciaa vastaan. Maali (surinamilaista) Transvaalia vastaan on yhtä arvokas kuin maali Real Madridin verkkoon Santiago Bernabeu -stadionilla, Santos kuvaili ja lisäsi, että harjoituspeleille oli annettu virallinen hyväksyntä alueellisilta jalkapalloliitoilta.

Pelé itse kuitenkin hyväksyi “tappionsa” tuoreeltaan, sillä hän onnitteli Messiä tyylikkäin sanakääntein Instagramin puolella.

– Sinun laillasi tiedän, millaista on rakastaa saman pelipaidan päälle panemista joka päivä. Sinun laillasi tiedän, ettei mikään ole parempaa kuin paikka, jossa tunnemme olevamme kotona. Onnittelut historiallisesta tuloksestasi, Lionel, ja ennen kaikkea onnittelut kauniista urastasi Barcelonassa, brassilegenda kirjoitti.

Santosin erimielisyydestä asian suhteen uutisoi muiden muassa BBC.


Pelaajat: