Pelaaja-arvosanat Susijengin EM-turnauksesta

Susijengin EM-kisoista jäi rumasti sanottuna aika vähän käteen. Suomi oli vaikeammalla puolella kaaviota ja koko ajan oli tiedossa, että neljännesvälierään tulee kova vastus voitettavaksi. Serbia oli yksinkertaisesti eri planeetalta ottelun viimeisellä neljänneksellä lähettäen susilauman valmistautumaan seurajoukkuekausiinsa. Suomen joukkueen pelaaja-arviot seuraavassa:

Petteri Koponen: 7

-Johtaja ei saanut peliään kulkemaan taaskaan toivotulla tavalla turnauksessa. Pitkä kesä, ja osittain ruosteinen heittokäsi vaivasi joukkueen ykköstähteä. Teki turnauksessa vain reilut 10 pistettä/peli kun toivottavaa olisi ollut keskiarvo lähempänä 20/peli. Pelotteena ja pelinjohtajana kuitenkin Suomen selkeä ykköspointti. Plussaa myös Venäjän upottamisesta viimeisellä heitolla.

Sasu Salin: 9,5

Salin on kehittynyt harppauksin viime vuosina. Aivan uskomattoman nopea catch and shoot pelaaja, joka säkitti kolmosia 15/39 turnauksessa. Myös ajouhka ja viimeistely on kehittynyt, puolustuspelaaminen on taattua laatua aina. Selkä ei juuri kisoissa tuntunut vaivaavan. Olisiko Salinille käyttöä tulevaisuudessa jopa NBA:ssa vastustajien inhokkipelaajana?

Erik Murphy: 8,5

Suomen pisteykkönen yhdessä Sasun kanssa. Murphy pelasi paljon paremmin kuin vuosi sitten, viimeisteli vahvasti läheltä ja kaukaa. Pärjäsi puolustuksessakin reilusti paremmin kuin Bilbaossa. Olisi kuitenkin toivonut, että Murphyn kautta olisi pelattu paljon enemmän hyökkäyksiä – oliko tämä miehen oma vika vai valmennuksen?

Jamar Wilson: 8

Jammu toi todella pirteitä vaihtoja Suomelle ja onnistui välillä pitämään Suomen pelissä tai tuomaan joukkueen takaisin peliin. Todella aggressiivista ja ennakkoluulotonta toimintaa. Puolustuksessa pelaa itseään ajoittain liikaa ulos tilanteista, vaikka välillä ottaakin näyttäviä riistoja. Yksi pirteimmistä yllättäjistä joka tapauksessa.

Matti Nuutinen: 8,5

Loistava turnaus polvivaivasta parantuneelle Kaarinan Uran kasvatille. Toi penkiltä paljon energiaa, pelaten viisaasti, mutta aggressiivisesti. Erittäin vahva puolustuspäässä, hyvä levypalloissa ja viimeistelykin sujui ajoittain todella hyvin. Antaa kovaa haastetta Shawn Huffille seuraavina vuosina aloitusviisikon paikasta.

Shawn Huff: 7

Kenties liian vähän rohkeutta hyökkäyspäässä muutamia vaihtoja lukuunottamatta. Ei ollut niinsanottu “go to -pelaaja”, vaan haastot jäivät liian usein tekemättä. Kun muutaman kerran muisti ajaa korille, niin tulostakin tuli keskimäärin melko hyvin. Puolustuksessa kokeneen kaarrin tavoin tietää ja täyttää paikkansa vielä muutaman vuoden joukkueen runkopelaajana.

Gerald Lee Jr.: 5,5

Surkea turnaus. Ei tuntunut olevan kovin hyvässä juoksukunnossa, ei ollut rohkeutta viimeistellä, usein virhevaikeuksissa. Olisi ollut tärkeää pelata hyvät kisat, jotta hyvä sopimus ulkomaille olisi syntynyt. Nyt voi olla, että ottajia löytyy lähinnä kotimaisen liigan joukkueista.

Tuukka Kotti: 6,5

Viimeistely ei kuulu myöskään Kotin braavuuriliikkeisiin. Puolustuksessa edelleen hyvä, jopa paras isojen miesten stoppaaja. Välillä katsomossa kuitenkin sai pidätellä itkua katsoessaan vapaan noston vaihtamista fade away hypäriin, joka melkein missaa levyn. Vapaaheittoja sopii myös harjoitella tulevina vuosina. Onko maajoukkueuraa edes enää ollenkaan jäljellä?

Ville Kaunisto: 7

Olisi kenties ansainnut enemmän minuutteja turnauksessa. Olisin jopa laittanut rotaatiossa Kotin edelle, sillä Kaunisto oli Nuutisen tavoin se pelaaja, joka kahmi kaksintaistelulevypallot kotiin. Hyökkäyspäässä ei suuria onnistumisia, mutta ainakin miehellä on heittouhka kolmosen kaaren takaa.

Mikko Koivisto: 5,5

Yksi uponnut kolmonen kuuteen matsiin, kahdeksasta yrityksestä. Ei tuonut sitä mitä tilattiin, eli heittouhkaa. Ei myöskään pulustuksessa ole samanlainen vastustajan tähtien pysäyttäjä kuin Salin. Kysymys tuntui olevan ennenkaikkea itseluottamuksesta, joka on rapissut vaikeiden loukkaantumisten ja pienten minuuttien myötä seurajoukkueessa.

Roope Ahonen: 5,5

Eipä saanut paljoa minuutteja, mutta taso ei tunnu riittävän vielä Euroopan huipulle. Liian pieni, liian hidas ja kolmosetkaan eivät uponneet. Vaikea uskoa roolin kasvavan tulevinakaan vuosina.

Jonas Caven: 6

Kisojen ensikertalainen ei saanut kuin kahdeksan minuuttia peliaikaa kuuteen peliin. Vaikea tehdä arvoita näistä minuuteista. Kaksi heittoa, toinen sisään. Kannustusjoukoissa, mutta seuraavissa kisoissa varmaan jo isompaa roolia. Carl Lindbomilla olisi voinut olla enemmän käyttöä kisoissa.