Video: Pekka Rinne teki maalin – veskarin unelma toteutui upealla vedolla

Pekka Rinne Nashville Predators / Pallomeri.net

Nashvillen Pekka Rinne raivasi tiensä todella harvalukuiseen joukkoon, kun hänestä tuli kaikkien aikojen 12. maalin NHL:ssä tehnyt maalivahti.

Nashville Predatorsin ottelusta Chicagoa vastaan tuli täysin poikkeuksellinen viimeisellä minuutilla, kun kiekko tuli Nashvillen maalin takana olleen Pekka Rinteen lapaan.

Rinne tiesi heti mitä aikoisi kiekolla tehdä. Chicagon maali oli tyhjänä. Nyt olisi jälleen tilaisuus yrittää toteuttaa veskarin unelmaa. Erona aiempiin oli se, että nyt Rinne onnistui aivan nappiin.

Laukaus lähti oman maalin takaa. Se nousi korkealla, pomppasi pari kertaa laskeuduttuaan ja liukui kauniisti aina maaliin asti. Rinne sinetöi näin loppulukemiksi 5-2, mutta mikä tärkeintä, hänestä tuli NHL-historian 12. maalin nimiinsä saanut maalivahti.

Rinne on kaikkien aikojen kahdeksas maalivahti, joka todella teki maalin omalla laukauksellaan eikä vain sattunut olemaan viimeinen kiekkoon koskenut vastustaja.

Rinne on myös ensimmäinen suomalaismaalivahti, joka tekee maalin itse laukaisemalla, mutta ensimmäinen virallinen suomalaisveskarin maali meni helmikuussa 2004 Buffalon tolppien välissä seisseen Mika Norosen nimiin.

Veskarien tekemät maalit ovat olleet harvinaista herkkua NHL:ssä, sillä edellisestä ehti vierähtää yli kuusi vuotta. Maali syntyi 19.10.2013, kun Phoenix Coyotesin Mike Smith niittasi kiekon Detroit Red Wingsin reppuun.

Pekka Rinne tekee maalin:

Katso myös: Video: HIFK:lta tyylikäs veto – 46-vuotias Jan Lundell pelasi viimeisen minuutin ja teki historiaa


Pelaajat:
Joukkueet: