“Päätös ei ollut helppo” – Pekka Rinne lopettaa upean uransa

Pekka Rinteen parhaat suomalaisurheilijat Pekka Rinne Nashville NHL Pekka Rinne / Pallomeri.net

Merkittävä ajanjakso suomalaisessa jääkiekossa on tullut päätökseen. Nashville Predatorsin Pekka Rinne ilmoitti lopettavansa upean uransa.

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne lopettaa uransa.

38-vuotias Rinne pelasi NHL:ssä kaudesta 2005–2006 lähtien ja edusti koko uransa ajan Nashvilleä. Rinne pelasi seurassa kaikkiaan 683 runkosarjaottelua ja 89 playoff-ottelua.

Stanley Cupia Rinne ei ehtinyt upealla urallaan voittamaan, mutta vuonna 2017 Rinne torjui Nashvillen finaaleihin asti, jolloin kohtalona oli hävitä sarja Pittsburgh Penguinsille. Rinteen uran henkilökohtaisena kohokohtana voitaneen pitää vuonna 2018 tapahtunutta valintaa NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Rinteen kohdalla on spekuloitu myös sillä mahdollisuudella, että hän palaisi vielä pelaamaan kotoiseen Liigaan ja Oulun Kärppiin, mutta Rinne itse toteaa Players’ Tribune -verkkolehdessä julkaistussa jäähyväisartikkelissaan, että pelit on nyt pelattu.

– Lopetan jääkiekkourani. Päätös ei ollut helppo. Vietin kesän Nashvillessä avovaimoni Erikan ja kuusikuukautisen poikamme Pauluksen kanssa. Kroppani tuntuu siltä, että voisin vielä kilpailla korkeimmalla tasolla, mutta päätökseni juontaa juurensa monesta muustakin asiasta. Kun katson poikaani ja Erikaa, tunnen itseni melkein kuin eri ihmiseksi, jos se mitenkään käy järkeen. Prioriteettini ovat muuttuneet ja mieleni tiesi sen, vaikka kroppani ei. Ja kun todella ajattelin mitä se merkitsisi, jos en palaisikaan kaukaloon kesän päätteeksi, lopettaminen tuntui oikealta päätökseltä ja aika myös otolliselta. Tunnen yhä niin. Aika on oikea, Rinne kirjoitti.

Tsekkaa myös: Video: NHL-legenda Mike Modano upotti albatrossin julkkisten golfkisassa


Pelaajat:
Joukkueet: