Pekka Rinteelle mahtava kunnianosoitus NHL:ssä – sai King Clancy -palkinnon

Kärpät the hockey news parhaat urheilijat 2017 Pekka Rinne Nashville Predators Juuse Saros - pallomeri.net

Pekka Rinne on palkittu King Clancy Memorial Trophyn saajaksi. Saman kunnianosoituksen on suomalaispelureista aiemmin saanut vain Saku Koivu.

Kyseinen palkinto ojennetaan pelurille, joka on osoittanut johtajuutta kentällä ja kentän ulkopuolella, sekä tehnyt merkittävää humanitääristä työtä yhteisönsä hyväksi.

– Tämä palkinto merkitsee minulle ja perheelleni paljon. Se on valtava kunnia. Olen aina rakastanut toimia paikallisissa hyväntekeväisyysjärjestöissä ja yhteisössäni työskentelemistä. Aion jatkaa sitä, Rinne sanaili NHL:n tiedotteessa.

38-vuotias suomalaismaalivahti on muun muassa ollut johtamassa hyväntekeväisyysjärjestöä, joka on onnistunut 9 vuoden aikana keräämään yli kolme miljoonaa dollaria syöpätutkimukseen.

Lisäksi hän on ollut aktiivisesti mukana piristämässä sairaiden ihmisten elämää esimerkiksi Make-A-Wish -järjestön nimissä. Kyseinen järjestö toteuttaa parantumattomasti sairaiden ihmisten toiveita.

Rinne on myös ollut pyörittämässä Nashville Predatorsin kanssa kampanjaa, jossa autetaan paikallisia ravintoloita selviämään koronapandemiasta.

Valinnan myötä Rinne saa lahjoittaa 25 000 dollaria valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Hän on pelannut NHL:ssä kaudesta 2005-2006 saakka ja edustanut aina Predatorsia. Miehen mittavan uran tarkempiin tilastoihin voit tutustua Eliteprospectsin sivuilla.


Pelaajat:
Joukkueet: