Video: Uskomaton tarina – Pau Babot lähetti videon maalistaan Andorran liitolle ja pääsi maajoukkueeseen

Pau Babot Kardener SV Andorra / Pallomeri.net

Saksassa pelaava puoliksi andorralainen Pau Babot lähetti perhetutun kannustamana videon maalistaan maan futisliitolle ja sai kutsun junnumaajoukkueeseen.

Pau Babotin tarina kuulostaa niin uskomattomalta, että se voisi olla unelmoimaan kannustavan siirappisen koko perheen Hollywood-urheilukomedian käsikirjoituksesta. Babotin tarina on kuitenkin täyttä totta.

Babot on 16-vuotias Saksassa syntynyt jalkapalloilijan alku, joka pelaa ikäluokkansa kakkostasolla Karbener SV:ssä. Babotin äiti on kotoisin Andorrasta ja Babot perheineen reissaa säännöllisesti äitinsä kotimaassa sukuloimassa. Babotin perhetuttu kannusti häntä pyrkimään Andorran maajoukkueen riveihin ja hommasi hänelle sähköpostiosoitteen Andorran jalkapalloliittoon.

Babot lähetti liitolle postia ja liitti mukaan videon upeasta maalista, jonka hän oli tykittänyt aiemmin Kickers Offenbachin verkkoon. Asioita alkoi tapahtua nopeasti ja alkoi reissu, joka veisi Babotin paljon pidemmälle kuin hän osasi varmasti edes kuvitella.

– Aika pian Andorran jalkapalloliitto kutsui minut alle 17-vuotiaiden maajoukkueen harjoitusleirille. Harjoittelin alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kanssa ja valmentaja sanoi harjoitusten jälkeen, että pääsisin harjoittelemaan seuraavana päivänä alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, joka oli matkustamassa Skotlantiin EM-karsintoihin, Babot kertoi FIFA:n verkkosivujen haastattelussa.

Andorran alle 19-vuotiaiden maajoukkue kärsi pelaajapulasta, minkä myötä joukkueeseen nostettiin pelaajia alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta. Babot oli tehnyt harjoituksissa vaikutuksen ja pääsi mukaan.

Babotin tarinan ensimmäinen näytös sai huikean päätöksen, kun hän debytoi maaottelussa Saksaa vastaan pelaten muutaman minuutin verran ottelun lopusta.

– Se oli hämmästyttävää, jotain mitä en olisi koskaan voinut kuvitella. Olin todella hermostunut ennen kuin menin kentälle. En halunnut tehdä yhtään virhettä, mutta onnistuin jopa voittamaan pääpallon!

Babot ei päässyt pelaamaan ottelussa Skotlantia vastaan, mutta viimeisessä pelissä Valko-Venäjää vastaan kutsu kävi jälleen ja hän pääsi kentälle viimeiseksi vartiksi.

– Se tuntui 45 minuutilta minulle, Babot hehkutti.

Pau Babot tekee maajoukkuekutsuun johtaneen maalin:

Katso myös: Ihmeparantuminen Brasiliassa – telottu Leo Valencia toipui välittömästi saatuaan pallon


Pelaajat: