Video: Jättikakun paikka? – Patrik Virta ”kamppasi” tuomarin

Patrik Virta kampitti tuomarin . pallomeri.net

Tällä viikolla liigafaneja on puhuttanut HPK:n Tommi Tikan saama neljän ottelun pelikielto tuomariin kohdistuneesta kampista. Torstaina Tapparan Patrik Virta puolestaan nähtiin raitapaidan kaatohommissa.

Tapparan ja HIFK:n välinen ottelu oli päätöserässä, kun Virta leikkasi siniviivan tuntumassa äkisti keskustaan niin, että hänen ja linjatuomarin luistimet kolahtivat yhteen. Linjatuomari mätkähti varsin kovaa jään pintaan.

Vaikka yhteneväisyyksiä Tikan suorittamaan hirmutekoon löytyy runsaasti, on Virta selviämässä (kaikkien onneksi) ilman pelikieltoa.

Asian vahvisti MTV Urheilulle SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä, joka kertoi, että Virran ja tuomarin törmäystä kuitenkin katsasteltiin tilannehuoneessa.

– Linjatuomari kääntyy ja näkee tilanteen. Hän osuu (Virtaan) väistäessään. Tämä oli vähän erilainen tilanne (kuin Tikan tilanne). Tuomari itse näkee tilanteen, väistämiset menevät ristiin. Näin se on katsottu. Tilanne missä hän kääntyy samalla, kun toinen menee ohitse, Järvelä selvitti tilannetta.

”On kyllä järjettömyyden huippu”

Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä Tikan pelikieltoon johtaneesta tilanteesta (linkki aukeaa uuteen välilehteen), että olivatko nämä kaksi törmäystä keskenään niin erilaiset, että toisesta ansaitsee neljän ottelun kakun – ja toisesta ei puolestaan mitään.

Tikan pelikiellon älyttömyyttä julisti muiden muassa Jonne ”Monsterimonni” Virtanen, joka peräänkuulutti myös muita kiekkoilijoita avaamaan suunsa.

– Tommi Tikan pelikielto on kyllä järjettömyyden huippu. Jokanen jolla on vähänkään hajua mitä pelissä tapahtuu ymmärtää että oli täys vahinko. Pelaajat sais kaivautua poteroistaan ja ottaa kantaa ihan yhteisen hyvän vuoks, Virtanen sanoi Twitterissä.

Patrik Virta ja linjatuomari törmäsivät:

Pidemmän videon tilanteesta voit katsoa MTV:n sivuilla.


Pelaajat:
Joukkueet: