Patrik Niklas-Salminen taipui Dominic Thiemille Espoossa – miten käy Emil Ruusuvuoren?

Patrik Niklas-Salminen taipui Dominic Thiemille Espoossa – miten käy Emil Ruusuvuoren?

Suomi ja Itävalta iskevät tänä viikonloppuna yhteen Espoon Metro Areenalla. Patrik-Niklas-Salminen kohtasi perjantaina maailmanlistan vitosen, Dominic Thiemin.

Niklas-Salminen (ATP-551) pelasi ennakkoluulotonta peliä lähes 3000 katsojan edessä. Hän laittoikin Thiemin tiukempaan paikaan kuin moni varmasti ennakkoon odotti, sillä loppulukemat kirjattiin 6-3, 6-4 – ja kestoakin ottelulle kertyi yli puolitoista tuntia.

– Pelasin todella hyvin. En muista milloin viimeksi olisin syöttänyt näin hyvin. Onhan Thiemin pelitaso kyllä todella kova – vähän kun jättää lyhyeksi, niin saman tien hän rankaisee. Pystyin pelaamaan omilla vahvuuksillani, mistä olen tyytyväinen, Niklas-Salminen kertasi ottelua Tennisliiton tiedotteessa.

Emil Ruusuvuori (ATP-163) hoiti oman perjantain kaksinpelinsä Sebastian Ofneria (ATP-161) vastaan täysin samoin lukemin kuin avausottelukin oli päättynyt: 6-3, 6-4.

– Todella hyvältä tuntui kentällä ja varsinkin yleisö tuki oli mahtavaa. Pelasin hyvän ottelun, onnistuin pelaamaan peruslyöntini aggressiivisesti ja näin pitämään vastustajan poissa hyökkäysasemista, kommentoi Ruusuvuori.

Lauantaille riittää jännitettävää

Perjantain tulokset tarkoittivat siis sitä, että lauantaille lähdetään tilanteesta 1-1. Voittajaksi selviytyy se maa, joka nappaa ensin kolme voittoa.

Lauantai aloitetaan kello 14:00 nelinpelillä, jossa kohtaavat Henri Kontinen/Harri Heliövaara ja Jürgen Melzer/Oliver Marach.

Tämän jälkeen ottelupari on ensimmäistä kertaa katkolla kaksinpelissä, jossa Emil Ruusuvuori pääsee haastamaan Dominic Thiemin.

Lauantain alustava ohjelma (Metro Areena, Espoo):

Pelit alkavat klo 14:00.

Henri Kontinen/Harri Heliövaara – Jürgen Melzer/Oliver Marach
Emil Ruusuvuori – Dominic Thiem
Patrik Niklas-Salminen – Dennis Novak

Artikkelikuva: Suomen Tennisliitto

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut