JYMYPAUKKU: Patrik Laine vaihtaa seuraa NHL:ssä – “Sopimuksessani oli keskeytyspykälä”

Patrik Laineen Patrik Laine Winnipeg Jets NHL / Pallomeri.net

NHL on muun urheilumaailman tapaan tauolla, mutta sarjasta kantautuu silti jättimäinen uutinen: Patrik Laine vaihtaa joukkuetta 1. huhtikuuta alkaen.

Suomalaishyökkääjän uusi seura on Buffalo Sabres. Syy siirrolle nivoutuukin juuri yllä mainittuun kauden keskeytymiseen.

– Sopimuksessani oli niin sanottu “keskeytyspykälä”, eli mikäli kautta ei pelata loppuun, nykyinen diili raukeaa minun niin halutessani. Ja minähän halusin, Laine kommentoi matkalla kauppaan.

Mainos alkaa:

Seuravalinta on herättänyt runsasta arvostelua jenkkimediassa, sillä Buffalo Sabres ei tunnetusti kuulu niihin ykköskorin Stanley Cup -voittajasuosikkeihin. TSN:n toimittaja Gary Aprilmotorscooter kuvasi siirtoa jopa kaikkien aikojen farssiksi.

Laine on kuitenkin eri mieltä.

– Uskon, että omalla panoksellani voin nostaa Sabresin sinne, minne se kuuluu, eli taistelemaan Stanley Cupin voitosta. Laskimme agenttini kanssa, että minun täytyy tehdä vain noin 150-160 maalia kaudessa, jotta tämä on mahdollista. Uskon pystyväni siihen, Laine sanoi maitohyllyltä.

Myös lisäsyitä löytyi täysin ymmärrettävistä, ravinnollisista syistä.

– Olen Tampereelta, jossa wingsit ovat todella suosittuja, ja myös minä pidän niistä. Olen nähnyt nyt Kanadan menon, joten oli luontevaa siirtyi Yhdysvaltojen puolelle juurikin Buffaloon, josta Siivet ovat lähtöisin, Laine sanoi kassalta #3.

“Emme voineet pidätellä häntä”

Jets-organisaatiossa päätös ymmärrettiin.

– Hän on vielä kasvava nuori. On selvää, ettei rajan tällä puolella ole niin hyviä siipiä, joten emme voineet pidätellä Patrikia, kun hän ilmaisi halunsa lähteä Buffaloon, Jetsin pelimeikeistä vastaava Mary Mukafunny totesi.

Siirtyessään Buffaloon Laine saa joukkuekaverikseen Rasmus Ristolaisen. Tavoitimme Ristolaisen Turusta kiipeämässä Gatorade Centerin seinustaa ja etsien aukkoa, josta pääsisi jäälle.

– Emmää tiä, gyl se mummiälest o hyvä siirto Patel, vai gui?

– Gyl, kommentoi Ristolaisen seurassa ollut Mikko Rantanen.

Buffalo Sabres julkisti tuoreen sopimuksen komealla videolla, jonka voit katsoa Sabresin nettisivuilla.


Pelaajat: