10 kysymystä: Patrik Laine – ”Shea Weber on ärsyttävän hyvä”

Patrik Laine Winnipeg Jets NHL - Pallomeri.net

10 kysymystä -juttusarjamme käynnistyy ja ensimmäisenä kehiin päästetään Patrik Laine. Te esititte kysymykset – nyt on ”Paten” aika vastata!

Tavoitamme Laineen Denveristä, jossa tiistainen ilta alkaa kääntyä yöksi. Seuraavana päivänä Winnipeg Jets pelaa vierasottelun Colorado Avalanchea vastaan.

Homma ei kuitenkaan lähde liikkeelle lupaavasti, sillä Skype-yhteytemme katkeaa välittömästi. Hetken kuluttua Laineelta tulee viesti, jossa lukee ”soitan normipuhelun, tääl on ihan sairaan huono netti”.

Kyllä ne NHL-tähdetkin taitavat ihan samojen ongelmien kanssa painia kuin me tavalliset pulliaiset.

10 kysymystä – Patrik Laine:

Lopulta puheyhteys saadaan toimivaksi ja pääsemme esittämään kymmenen kysymystä.

1. Mikä olisi unelma NHL-seurasi?

– Eihän tähän muuta voi vastata kuin Jets. Täällä on hyvä olla ja meillä on pirun hyvä joukkue.

2. Kuka on paras pelikaverisi Winnipegissä?

On niin paljon hyviä, ettei oikein pysty sanomaan. Mut sanotaan nyt vaikka, että tämä ketju mikä meillä nyt on, niin on aika hyvä (LaineEhlersLittle).

3. Miten olet viihtynyt siellä Winnipegissä ja miltä sielä on tuntunut pelata?

Mukavasti ainakin tähän mennessä näiden kahden kauden aikana. Kiva on ollut pelata, ja ei kai sitä auta muuta toivoa kuin että olisi jatkossakin yhtä mukavaa. Onhan se ihan mahtavaa, että pääsee pelaamaan tällaisessa organisaatiossa ja kiekkohullussa kaupungissa. Kaupunki on muutenkin älyttömän kiva, joten sekin auttaa viihtymistä kummasti.

4. Urasi hienoin maali omasta mielestäsi?

– Ensimmäinen maali NHL:ssä. Ekan maalin tekee kuitenkin vain kerran – eikä se nyt ihan rumakaan ollut. Se on kyllä jäänyt mieleen, kun tarunhohtoisessa sarjassa sai painaa ekan häkin. Todella ainutlaatuinen fiilis.

(Videon maalista voit katsoa YouTubesta.)

5. Ketkä kuuluisivat kentälliseesi, jos saisit valita ympärillesi kenet tahansa ja mistä tahansa?

Sentteriksi ottaisin muuan ”Sashan” tuolta Floridan lämmöstä ja toiseen laitaan ottaisin kyllä Tapparasta Kristian Kuuselan. Maaliin valitsen Kari Hinnan, eli Carey Pricen. Eihän me tolla porukalla sitten pakkeja edes tarvittais.

6. Kenet eläkkeellä olevan pelaajan haluaisit ketjukaveriksi?

Joku kenen selässä on #99 voisi olla aika kiva. Sellainen peluri taisi muistaakseni olla ihan kovan luokan kiekkomies.

7. Kuka on ollut ärsyttävin puolustaja/joukkue ketä vastaan on tullut pelattua?

Shea Weber on kyllä ollut, jos pelaajista pitää sanoa. Se on aika maailmanluokan pakki ja osaa kyllä hommansa. Hän on ärsyttävän hyvä näin hyökkääjän näkökulmasta. Joukkuetta en nyt osaa äkkiseltään nimetä – kaikki ne ärsyttää, jos tappio tulee.

8. Millainen lapa sinulla on mailassa? Flexi?

Sitä on vähän vaikee selittää. Sanotaanko nyt vaikka näin, että on melkoisen uniikki tapaus. Sellainen ihmeellinen käyrä se on.

9. Mielestäsi 3 hyvää/huonoa asiaa jääkiekkovalmentajassa yleisellä tasolla?

Hyvä valmentaja mielestäni antaa vastuuta, ohjeistaa sopivasti tarvittaessa ja osaa hallitta paineet kun tilanne vaatii. Huono koutsi puolestaan hermoilee liikaa, lähtee sekoittelemaan kenttiä jatkuvasti, eikä ole ammattitaitoinen. Onneksi ei ole uralla tullut tätä jälkimmäistä kategoriaa liikaa vastaan.

10. Rasittaako olla yksi median ykkösjulkkiksista/klikkiotsikkokasvoista? Olisitko mieluummin huomaamattomampi ihminen/pelaaja?

Ei se rasita. Se on osa tätä hommaa ja se on mielestäni pelkästään positiivista, että ihmisiä kiinnostaa. Jälkimmäiseen kysymykseen, niin en kyllä olisi mielummin huomaamattomampi. Tämä siitä syystä, että kun ihmisiä kiinnostaa, niin tiedät ainakin tehneesi jotain oikein.

Kiitos haastattelusta, Patrik!

– Eipä mitään, meikäläinen painuu nyt pehkuihin, niin jaksaa kuunnella Ranen juttuja huomenna.

”Ranella” Patrik Laine viittaa tietenkin Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantaseen.

Miehet ovat ystävystyneet nuorisomaajoukkueissa, mutta he myös harjoittelevat samassa ryhmässä kesäisin.

Jos haluat nähdä, miltä Laineen, Rantasen, Rasmus Ristolaisen ja kumppaneiden kesäharjoittelu näyttää, suosittelemme katsomaan aiheesta tehdyn dokumentin!

Suomeksi puhutun pätkän pariin pääset tästä:

Dokumentti: The Ground Work – NHL-pelaajien kesäharjoittelu

10 kysymystä – juttusarja saa pian jatkoa, joten pysykää #Pelipaikoilla!