Entinen Pelicans-vahti Patrik Bartosak sai pikapotkut uudesta seurastaan – ei ehtinyt pelata otteluakaan

Patrik Bartosak

Entinen Pelicans-vahti Patrik Bartosak sai jo toiset potkut tämän kauden aikana. Tällä kertaa hän ei pelannut peliäkään uudessa seurassa.

Viime keväänä Lahden Pelicansin hopealle torjunut maalivahti Patrik Bartosakille osui kohdalle jo kauden toiset potkut. Tällä kertaa erikoista oli se, ettei hän ehtinyt pelata uudessa seurassaan ainuttakaan ottelua ennen kuin mono heilahti.

Slovakialaisseura HK Spisska Nova Ves tiedotti viime viikolla tehneensä sopimuksen Bartosakin kanssa, mutta tämä diili on nyt jo purettu. Seuran tiedotteen mukaan sopimuksen purkamisen keskeinen syy on se, että Bartosak kieltäytyi Slovakiaan saapumisensa jälkeen lääkärintarkastuksesta, joka kuuluu sopimukseen.

– Emme käännä hänelle selkäämme. Olemme valmiita ojentamaan auttavan kätemme, sillä hänen tarinansa ei ole ainutlaatuinen urheilumaailmassa, ja haluamme olla esimerkkinä siitä, että ihmiset, eivät vain ammattiurheilijat, tarvitsevat apua, seura totesi tiedotteessaan.

Bartosak aloitti kautensa Tshekin liigan Mountfieldissä. Marraskuussa sopimus purettiin, sillä hän jätti saapumatta pelipäivän aamujäille ja itse otteluun. Loppuvuodesta Bartosak itse käynnisti huhut Pelicansiin paluusta vihjailemalla asiasta somessa, mutta huhu kuihtui, kun Pelicans hankki maalilleen ruotsalaisen Johan Gustafssonin.

Bartosakin ympärillä on sattunut ja tapahtunut aiemminkin. Puolitoista vuotta sitten hänen väitettiin hyökänneen isänsä kimppuun. Vuonna 2019 Bartosak kärysi ratista Tshekissä ja puhui mielenterveysongelmistaan, joihin hän myös kertoi hakeneensa apua. Neljä vuotta ennen tätä Bartosak oli saanut tuomion Yhdysvalloissa kuristettuaan ja uhkailtuaan tyttöystäväänsä.

Tsekkaa myös: PWHL:ssä nähtiin liigan historian ensimmäinen pelaajakauppa – Susanna Tapani vaihtaa maisemaa


Pelaajat: