Klassikkovideo: Patrick Roy lähtee omaan nousuun ja kahvittelee Wayne Gretzkyn

Patrick Roy - Pallomeri.net

NHL:ssä pitkän uran tehnyt Patrick Roy on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista ja samalla myös yksi värikkäimmistä persoonista, joita on jääkiekkoilussa nähty.

Roy valittiin peliurallaan kolmesti NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Hän voitti myös neljä Stanley Cupia ja kaiken tämän lisäksi mies valittiin myös kolmesti NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Pelaajauransa jälkeen hän on keskittynyt valmennushommiin ja nähtiinpä Roy jopa Colorado Avalanchen NHL-joukkueen päävalmentajanakin parin kauden ajan. Kanadalaisen koko urahistorian – niin valmennus- kuin peliurankin osalta – näet Eliteprospectin sivuilta.

Aikoinaan Roy onnistui myös kahvittelemaan Wayne Gretzkyn keskialueella, jonka jälkeen hän tarjosi kiekon vielä omalle joukkuekaverilleen. Tämä soolosuoritus palkittiin kuitenkin kahden minuutin rangaistuksella – maalivahdithan kun eivät tunnetusti saa pelata kiekkoa vastustajan kenttäpuoliskolla.

“He’s out of his mind!” totesi ottelun selostaja tempauksesta.

Roy teki tällä kaudella paluun NHL:ään päävalmentajan roolissa, kun New York Islanders pestasi miehen kesken kauden penkkinsä taakse.

Melkoinen veijari, Patrick Roy:


Pelaajat: ,
Joukkueet: