Video: Rikkomattomana pidetty NHL-ennätys meni rikki – Patrick Marleau ohitti Gordie Howen

Patrick Marleau

San Jose Sharksin Patrick Marleau teki maanantain ja tiistaina vastaisena yönä uskomattoman ennätyksen, kun miehestä tuli eniten NHL:ssä pelejä pelannut pelaaja.

Legendaarinen Gordie Howe pelasi urallaan yhteensä 1767 NHL-ottelua ja tuota lukemaa on pidetty vuosikymmenten ajan rikkomattomana. Lopulta viime vuodet antoivat viitteitä siihen, että muuan Patrick Marleau saattaa laittaa tuon ennätyksen rikki pysyessään terveenä.

Käsittämätön ennätys poksahti rikki lopulta Vegas Golden Knightsia vastaan, kun Marleau pelasi uransa 1768. ottelun. Syksyllä 1997 NHL-uransa aloittanut hyökkääjä on edustanut käytännössä koko uransa ajan San Jose Sharksia. Matkalle mahtuu kuitenkin käväisyt Toronto Maple Leafsin ja Pittsburgh Penguinsin paidassa. Aina mies on kuitenkin palannut kotiin ja niin myös täksi kaudeksi, joten hyökkääjän ura tulee varmasti aikoinaan päättymään juuri Sharks-paidassa.

Ottelu oli täynnä juhlallisuuksia, sillä peli keskeytyi heti ensimmäisellä pelikatkolla, kun hurja ennätys oli varmistunut. Yleisö antoi Marleaulle raikuvat suosionosoitukset, minkä lisäksi komissaari Gary Bettman lähetti oman onnittelutervehdyksensä valotaulun välityksellä.

Myös ottelun jälkeen Vegasin pelaajat antoivat ansaitut onnittelut ihmemiehelle.

Patrick Marleau rikkoi Gordie Howen huiman ennätyksen


Pelaajat:
Joukkueet: