JYMYPOMMI: Patrik Laine siirtyy KHL:ään – mukana jo ensi viikon playoffs-peleissä

Patrik Laine Patrik Laineesta
Kuva: Getty Images

Yhdysvalloista saatiin varhain torstaina megaluokan uutisia, sillä Columbus Blue Jackets ilmoitti, että Patrik Laine jättää seuran ja siirtyy KHL:ään.

Laineen uusi seura on SKA Pietari, jonka riveissä suomalaishyökkääjä nähdään mitä todennäköisimmin jo ensi viikolla KHL:n välierissä.

Jarmo Kekäläistä GM:n pestissä väliaikaisesti tuuraava April Honeymoonah välitti Laineen kuulumiset Columbus Blue Jacketsin julkaisemassa tiedotteessa.

– Nyt oli mielestäni hyvä aika lähteä, sillä peli ei vain ole löytänyt uomiaan täällä. Mistään väliaikaisesta siirrosta ei ole kyse; allekirjoitin KHL:n kanssa nimittäin 12-vuotisen sopimuksen, jonka kautta minut nähdään sekä SKA Pietarissa, CSKA Moskovassa, Magnitogorskissa että Salavat Ufassa – jokaisessa kolme vuotta kerrallaan.

KHL:n tiedotteessa puolestaan kerrottiin erikoisesta palkkajärjestelystä. Laine saa ensimmäiseltä kuudelta kaudeltaan ilmaiset ruuat, urheilujuomat ja sateliittikanavat, mutta sopimuksensa jälkimmäisellä puolikkaalla pelaajalle luovutetaan käyttöön myös Skoda-merkkinen perheauto.

– Mielestäni diili on reilu molemmille osapuolille. Skoda on nautinnollinen auto ajaa, Laine kommentoi.

Lisäksi sopimuskauden jokainen seura on velvoitettu antamaan Laineelle käyttöön vähintään liikuntasalin lattia -tasoisen majoituksen.

-Lepo on tärkeää, sohvalta tavoitettu Laine toteaa valistavalla äänensävyllä.

KHL:n kansainvälisistä yhteyksistä vastaava Vitshi Tsoukkisuma vahvisti asian olevan jotakuinkin näin, mutta ei kuitenkaan ihan sittenkään mitenkään.

Tarkemman tiedotteen asiasta voit lukea TÄSTÄ LINKISTÄ.


Pelaajat:
Joukkueet: