Klassikkovideo: Pasi Rautiainen teki kovan lupauksen Mestarien liigan studiossa – joutui kävelemään keskellä yötä Porvooseen

Pasi Rautiainen

Pasi Rautiainen on jo vuosikausia viihdyttänyt futisfaneja TV-lähetysten studioissa asiantuntijan roolissa. Tässä yksi miehen legendaarisimmista hetkistä.

Elettiin päivää 7.4.2004, kun Deportivo ja AC Milan kohtasivat Mestarien liigan puolivälierän toisessa osaottelussa. Milan oli vienyt ensimmäisen kotikentällään numeroin 4-1. Kukaan tuskin osasi odottaa, että Italian suurseura pystyisi tilanteen möhlimään. Tähän ei uskonut myöskään Nelosen TV-lähetyksessä asiantuntijana toiminut Pasi Rautiainen.

Värikäs futispersoona ilmoitti kovaan ääneen suorassa lähetyksessä kävelevänsä ottelun jälkeen kotiin, mikäli Milan ei menisi jatkoon. Lupauksesta astetta kovemman teki se, että Rautiainen asui Porvoossa, kun taas studio oli Helsingissä. Näin ollen matkaa kertyi ihan kiitettävästi, mikäli olisi aika lunastaa lupaus.

Mainos alkaa:

Näinhän siinä lopulta kävi, sillä Deportivo teki hurjan ihmeen ja vei toisen osaottelun 4-0. Tämä tarkoitti sitä, että espanjalaiset menivät jatkoon yhteismaalein 5-4.

Rautiainen joutui lunastamaan lupauksensa ja lähti heti pelin jälkeen kävellen kohti Porvoota. Matka alkoi tietysti keskiyöllä, joten astetta kovempi setti olikin tiedossa, mutta mies ei entisenä ammattilaisjalkapalloilijana tilannetta hätkähtänyt.

Pasi Rautiainen hävisi vedon – joutui kävelemään Porvooseen


Pelaajat: