Pasi Nurminen tänään 41 vuotta – tässä Nurmisen ajaton ”ilmaveivi”

pasi-nurminen-pallomeri-net
pasi-nurminen-pallomeri-net

Suomalainen jääkiekkomaalivahtilegenda Pasi Nurminen täyttää tänään 41 vuotta. Erinomaisen hyvää syntymäpäivää isolle persoonalle!

Nurminen pelasi NHL-urallaan yhteensä 125 runkosarjaottelua Atlanta Trashersin joukkueessa. SM-liigassa hän pelasi Jokereissa, HPK:ssa ja Pelicansissa.

Suomen maajoukkueessa hän voitti kertaalleen MM-hopeaa (Saksa 2001) ja MM-pronssia (Venäjä 2000). Nurminen lopetti pelaajauransa vuonna 2005 polvivamman takia.

Pelaajauransa jälkeen Nurminen on jatkanut tiiviisti jääkiekon parissa. Nurminen toimi osaomistamansa Pelicansin apulais- ja maalivahtivalmentajana vuosina 2005–2012. Maaliskuussa 2015 Pelicans tiedotti palkanneensa Petri Matikaisen päävalmentajakseen ja Nurmisen kakkosvalmentajaksi.

Nurminen toimi myös Suomen maajoukkueen maalivahtivalmentajana vuosina 2011 ja 2012. Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa keväällä 2011 ja noissa kisoissa Mikael Granlund teki legendaarisen ilmaveivimaalin Venäjän verkkoon. Myös Nurminen teki oman ”ilmaveivin”, kun joukkue palasi maailmanmestareina takaisin Suomeen mukavassa kahvassa.

Pasi Nurmisen ”ilmaveivi”