Pasi Mustonen jättää Naisleijonat kesken olympialaisten – “Minua tarvitaan kotona”

Pasi Mustonen

Pekingistä tipahti uutispommi, kun Suomen olympiajoukkue tiedotti, että Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen jättää tehtävänsä heti.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen matkustaa Pekingin olympialaisista Suomeen perheensä vakavan sairastapauksen vuoksi. Apuvalmentaja Juuso Toivola ottaa valmennusvastuun välittömästi.

Toivola oli jo aiemmin nimetty päävalmentajaksi ensi kaudesta alkaen, koska Mustonen ei olisi enää tämän kauden jälkeen jatkanut maajoukkueen päävalmentajana.

– Tilanteen vakavuuden huomioon ottaen päätös oli minulle helppo. Tällä hetkellä minua tarvitaan kotona. Joukkue jää hyviin käsiin, vaikka poistun paikalta. Pyydän myös perheellemme yksityisyyttä tässä tilanteessa, Mustonen totesi tiedotteessa.

Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoi Helsingin Sanomille, että Mustosen tilanne oli jo ennalta tiedossa ja asiaa varten oli olemassa suunnitelma, jos tilanne Suomessa pahenee.

Mustonen tiesi poistumisestaan jo ennen torstain ottelua, mutta halusi säilyttää joukkueen latauksen ja valmentaa ottelun. Suomi hävisi ottelun maalein 5-2.

Mustonen kertoi asiasta joukkueelle varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Tsekkaa myös: Naisleijonien USA-ottelu päättyi erikoisesti – jo päättynyttä peliä jouduttiin jatkamaan parilla minuutilla


Joukkueet: