Pariisin olympialaisten televisiointi 2024: Yle ei saa näyttää kahta lajia

Pariisin olympialaisten televisiointi 2024

Olympialaisten televisiointi on Warner Bros. Discoveryn (WDB) harteilla, mutta Yle on ostanut lajien esitysoikeuksia laajasti omaan käyttöönsä.

Yle näyttää kisoissa kaikki muut lajit kahta lukuunottamatta: Uintiurheilu ja koripallo kuuluvat WBD:n yksinoikeuteen, joten niitä ei tulla näkemään Ylen kanavilla tai Yle Areenassa.

Lue myös: USA kokoaa aivan hirmuista unelmajoukkuetta olympialaisten koripalloon

Mainos alkaa:

Suoratoistopalvelu Max välittää kaikki olympialaisten kisatapahtumat suorana lähetyksenä, mutta tapahtumia tullaan näyttämään myös WBD:n tv-kanavilla ilmaiseksi (TV5 ja Kutonen).

Suorat lähetykset TV5:llä keskittyvät erityisesti WBD:n yksinoikeuslajien eli uintiurheilun ja koripallon tapahtumiin, mutta myös muita palloiluja ja golfia on tarjolla suorana. Olympiasisältöä on luvassa vuorokauden ympäri. Päivän suomalaistapahtumat koostetaan alkuillan koripallo-ottelua seuraavassa studiossa noin klo 20.15 sekä suorien lähetysten päätyttyä klo 23:n ja puolen yön välillä.

Kutonen puolestaan näyttää olympialaisten aikaan pääasiassa jalkapalloa, pyöräilyä ja nyrkkeilyä. Suorat lähetykset näistä lajeista näkyvät pääsääntöisesti illan parhaaseen katseluaikaan klo 18–24.

Pariisin olympialaisten avajaisia juhlitaan 26. heinäkuuta, mutta urheilutapahtumat käynnistyvät jo tätä ennen, sillä futista pelataan 24.7. alkaen.